Cobra Kai

87%

Zajímavosti 97

  • V 1. sérii, 5. epizodě, se Daniel pokouší zvýšit nájemné Johnnyho dódžó, které výslovně uvádí losangeleské čtvrti Reseda. Předtím je na všech letácích Johnnyho dódžó uvedeno, že se nachází ve čtvrti Van Nuys. Protože však obě města nejsou velká a leží hned vedle sebe, dává to dokonalý geografický smysl.
  • Mnoho lidí se domnívá, že Miyagiho jméno na náhrobku je chybou v kontinuitě, protože ve filmu The Next Karate Kid (1994) je jeho jméno uvedeno jako Keisuke, ale ve skutečnosti bylo dříve na ceduli, kterou mu držel Chozen ve filmu The Karate Kid Part II (1986), uvedeno Nariyoshi. To znamená, že právě film The Next Karate Kid změnil jeho jméno, zatímco Cobra Kai mu ponechala jméno, které mu bylo dříve přiděleno. další zajímavostí však je, že jméno uvedené ve filmu The Karate Kid Part II nebylo původním křestním jménem, které Miyagi dostal. Ve filmu Karate Kid (1984) je na Miyagiho psích známkách, připevněných ke klíčům od Fordu z roku 1948, který dostal Daniel k narozeninám, krátce vidět, že Miyagiho křestní jméno je Hideo.
  • Během flashbacků z Vietnamu je jedním z Kreeseho nejbližších přátel v jeho jednotce voják, který si kvůli svému culíku říká Ponytail. Mít tak dlouhé vlasy je americkými vojenskými předpisy výslovně zakázáno. Kdyby se náhodou Ponytailovi zvenčí podařilo uniknout, nadřízený (zejména kapitán Turner) by ho donutil vlasy ostříhat.
  • Amanda zjistí, že Kreese na ni vydal příkaz k osobní ochraně, když si ho s Danielem jdou vyžádat. Seržant jí potvrdí, že může ještě vyplnit formuláře, ale prohlásí, že by to nemělo velký význam, protože to znamená, že se od sebe tak jako tak musí držet dál. Ve skutečnosti PPO pouze brání jmenovanému, aby se nepřibližoval; žadatel může jít kamkoli. Tím, že by si ho Amanda sama pořídila, by mohla Kreesovi zabránit, aby se k ní přiblížil nebo zneužil PPO tím, že by ji nutil odcházet z míst, jako to dělá na zasedání zastupitelstva. Kdyby si PPO nepořídila, Kreese by mohl legálně vstoupit do prodejny LaRusso a donutit Amandu k odchodu, než by na něj mohla zavolat policii, aby ho zatkla a obvinila z neoprávněného vniknutí na cizí pozemek. PPO by také dalo LaRussovým větší možnost vznést proti Kreesemu obvinění z obtěžování za to, že nastražil kobru do jednoho z jejich aut nebo poslal bandu svých studentů, aby se vloupali do jejich domu a začali se prát.
  • Zhruba v polovině sezóny se turnajový výbor rozhodne turnaj změnit a přidat "testy dovedností". Jednou z těchto dovedností je používání zbraní. Zbraně však v karate neexistují (význam slova je "prázdná ruka"). Místo toho přidávají na hromadu nové bojové umění zvané Kobudo, které je považováno za sourozence karate, ale není tak populární.
  • Trojitá jizva na Samanthině paži neustále přeskakuje z levé ruky na pravou a zpět.
  • Ve 2. epizodě 5. série si Terry Silver s Chozenem připíjí whisky Yamazaki a později vysvětluje, že japonský chemik Masataka Taketsuru otevřel palírnu Suntory v Kjótu. Ve skutečnosti Taketsuru otevřel svůj lihovar Nikka na ostrově Hokkaido, asi 1400 km severně od Kjóta. Je to hlavní konkurent Suntory a nevyrábí Yamazaki.
  • Začátek natáčení 6. série byl naplánován na stejný den, kdy americká asociace scenáristů zahájila stávku scenáristů v roce 2023. Scénáristé Cobra Kai Josh Heald, Jon Hurwitz a Hayden Schlossberg se rozhodli stávkovat na podporu této akce. Jon Hurwitz na Twitteru napsal: "Neradi stávkujeme, ale když už musíme, tak tvrdě."
  • Terry Silver a Chozen se v seriálu zmiňují o tom, že nemají děti. Thomas Ian Griffin má dva syny, zatímco Yuji Okamato má tři dcery.
  • Gianni DeCenzo se při natáčení třetí série podělil o jeden emotivní okamžik se svým otcem. "Viděl jsem s tátou původní Karate Kid," řekl DeCenzo v rozhovoru pro Showbiz Cheat Sheet. "Mohl jsem s ním sdílet ten zážitek, když přiletěl, myslím, že to byla třetí série, přiletěl mě navštívit, myslím, na Den díkůvzdání." Když DeCenzova otce navštívil, bylo to jako vstoupit do filmu. "Vlastně jsem mu musel ukázat natáčení Cobra Kai a říkal jsem mu: 'Hele, tati, podívej, tohle je tvoje a moje dětství. Není to úžasné?" DeCenzo řekl. "Už jen to, že jsem se s ním o to mohl podělit, byl opravdu skvělý zážitek. Společně jsme se vyfotili." DeCenzo svého otce provedl po celém place. "Nevím proč, ale opravdu jsem mu chtěl ukázat koupelnu na place Cobra Kai jen proto, že lidé, kteří dělají ty kulisy, jsou tak dobří," řekl DeCenzo. Koupelna nedostala v Karate Kidovi ani v Cobra Kai příliš mnoho prostoru na plátně. Můžete ji však vidět v pozadí, zejména když si Johnny a Kreese (Martin Kove) povídají v zadní kanceláři, nebo nyní, když si tam vzadu povídají Kreese a Terry Silver (Thomas Ian Griffith). Každý, kdo někdy pracoval na částečný úvazek v obchodním centru, zná povrchní koupelnu.
  • Od 4. série jsou Ralph Macchio (Daniel LaRusso) a William Zabka (Johnny Lawrence) zatím jedinými herci, kteří se objevili ve všech dílech seriálu.
  • Ralph Macchio promluvil o Thomasi Ianu Griffithovi Stojí napříč, je stále vysoký," řekl Macchio při otázkách a odpovědích a napodobil, jak se natáhl. "Je pořád vyšší než peklo. Není možné vypadat cool, když se na takového chlapa pořád díváte. Dělám, co můžu." William Zabka ve filmu The Karate Kid Part III nehrál, ačkoli uvedl, že se setkal s režisérem Johnem G. Avildsenem ohledně možného návratu. V první sérii Johnny ani neví, kdo byl Silver. Čtvrtá sezóna Cobra Kai tak byla jejich prvním setkáním. "Nikdy jsem se s ním nesetkal, dokonce až do chvíle, kdy byl na place před mým přívěsem," řekl Zabka. "Poprvé jsme se pozdravili a bylo to okamžité spojení. Jako: 'Čau chlape, vítej tady. Jak to, že nás drží od sebe?" A on na to: 'Potřebujeme nějaké společné scény. Já na to: 'Myslím, že jedna přijde,' a pak jedna přišla. Je úžasný a tahle postava je v seriálu nejvíc černobílá. Pořád má nuance, ale je jasně nebezpečný do té míry, že se obáváte, že je třeba to vyřešit rychle, pokud možno, což je pro nás skvělé. Až dosud to byla rivalita a intenzita se zvýšila o deset stupňů."
  • Jestřábí číro mělo modrou barvu, pak ji změnil na červenou a nakonec na fialovou. Červená a modrá tvoří fialovou. Symbolizuje jeho stranu, přičemž modrá začíná, když začíná získávat sebevědomí, červená začíná, když se začíná kazit pod vedením Cobry Kaie, a fialová, když se rozhodne znovu změnit stranu, ale stále má "Hawkovo" sebevědomí.
  • Ve 4. epizodě 4. série, Bicephaly, Daniel zmiňuje " Drive-In fight with switchblades" (rvačka v Drive-In s vystřelovacími noži), čímž odkazuje na klíčovou scénu ve filmu Outsideři (1983), kde Ralph Macchio hrál roli Greasera jménem Johnny, který nakonec někoho probodne vystřelovacím nožem.
  • Ve třetím díle Karate Kid Silver ve svých řečech vykreslil, že na plný úvazek vyhazuje toxický odpad, a zmínil se, že má štěstí, když se mu podaří uzavřít jeden obchod ročně, aniž by byl obviněn. V Kobře Kai však zdaleka není Silver nonstop u soudu (což by se stalo veřejně známou skutečností), jedinou "špínu", kterou na něj Demetri najde, je jeden skandál s toxickým odpadem na Borneu.
  • Při propagaci nového seriálu stanice ABC Aljaška (2022) byla Hilary Swanková, která hrála Julii Pierceovou ve filmu Další karate Kid (1994), dotázána na případné účinkování v seriálu Cobra Kai. Jediné, co udělala, bylo, že se zasmála a řekla: "Bylo mi řečeno, že si to mám nechat jen pro Aljašský deník, takže myslím, že tato otázka je na jindy." To naplnilo mnoho fanoušků nadějí, že by k jejímu vystoupení mohlo dojít. Ale vzhledem k jejímu novému pořadu by byl problém s plánováním, pokud by se skutečně objevila.
  • Mnoho členů štábu Cobra Kai se věnuje hře Magic: The Gathering, prozradili Gianni DeCenzo a Jacob Bertrand. DeCenzo a Bertrand hovořili se Showbiz Cheat Sheet 20. prosince 21, DeCenzo po Zoomu a Bertrand po telefonu. Členové štábu 'Cobra Kai' Jacob Bertrand a Xolo MaridueG±a učili Gianniho DeCenza Magic: The Gathering "Jacob mě a Xola k tomu přivedl, řekl bych, že ve druhé sezóně," řekl DiCenzo Cheat Sheet. "Nejdřív mě pořád jen nakopávali do zadku. Bylo to hrozné, ale myslím, že jsem se trochu zlepšil. Teda už jsem dlouho nehrál, takže se možná pletu, ale jo, prostě jsem stavěl balíčky, protože je to hrozná zábava." DiCenzo dodal, že hry Magic: The Gathering mohou trvat dvě hodiny i více. Bertrand uznal svou převahu nad DiCenzem. No to teda jo, ty jsou dost intenzivní," řekl Bertrand v rozhovoru pro Cheat Sheet. "Přijdou k nám všichni. Zahrajeme si hodně Magicu a já řeknu, že mě to mrzí, Gianni. Většinou je ve hře na konci docela na ráně." A taky že jo.
  • Herec, který v 1. sérii hraje Xandera Stonea, je kaskadér a choreograf.
  • První sezóna seriálu sklidila během několika dní po vydání velký ohlas (do té míry, že druhá sezóna byla potvrzena ještě před koncem prvního týdne) a díky ní mnoho lidí celkově přijalo službu YouTube Red.
  • V 10. epizodě 5. série je Terry Silver viděn, jak upravuje obraz nad svým krbem. Obraz je Bouře na Galilejském jezeře od Rembrandta. Tento neocenitelný obraz byl v roce 1990 slavně ukraden z muzea a dodnes není známo, kde se nachází. Z toho vyplývá, že se Terry Silver buď podílel na krádeži, nebo ho nelegálně koupil.
  • Miguel zmiňuje sérii Rocky, kterou režíroval režisér filmu Karate Kid John G. Avildsen. Takže režisér filmů o Karate Kidovi v tomto vesmíru existoval, jen je nikdy nenatočil.
  • Thomas Ian Griffith byl opravdu na vážkách, zda se vrátit ke stejné postavě. Měl výhrady, ale tvůrci [Jon Hurwitz, Josh Heald a Hayden Schlossberg] jeho postavě vytyčili cestu. Odpověděli mu na všechny otázky, které měl, jako například: "Proč byl takový, jaký byl? Co ho dělá takovým? Co dělal posledních 30 let?". To vše bylo součástí jejich vysvětlení a bylo to tak přitažlivé. Také byli všichni vtipálci, když miliardář tehdy a nyní odcházel ze svého světa, aby se vrátil do světa karate v San Fernando Valley. Terry Silver je superchytrý chlapík. A snažil se vybudovat si život se všemi těmi krásnými rozptýleními; hudba, všechno to skvělé umění v jeho domě u vody. Snaží se udržet toho vnitřního démona pod kontrolou - a pak se vrátí Kreese (Martin Kove) a vyvede ho z něj. Pak je to opět vše pohlcující. Griffith prohlásil: "Terryho můžete nenávidět, ale chcete se na něj dívat, protože si myslím, že v jeho šílenství jsou střípky pravdy. A myslím, že právě proto si ho lidé užívají na niterné úrovni."
  • Když se Kobra Kai chystal na svůj debut, Macchio byl na kopanec dotázán deníkem The Wrap a odpověděl: "Žádné údery do obličeje byly zjevně něco, když rozhodčí sestavil seznam věcí, které se nesmí dělat." Poté dodal: "Kdyby se to nestalo, nevím, jestli bychom se o tom filmu bavili o 34 let později." Macchio však byl v pořadu The Tonight Show, kde mu Jimmy Fallon položil několik otázek týkajících se filmů, mimo jiné: "Na konci filmu Karate Kid jste slavně vyhrál mistrovství v karate v celé oblasti kopem jeřábem. Byl ten kop skutečně legální?" Macchio odpověděl: "Tady je moje teorie ne tady je pravda. Tady je pravda. Už je to nějaký čas a já jsem se těmto teoriím dlouho bránil. Poslouchejte, pan Miyagi byl dokonalý učitel, takže, a LaRusso ho měl jako svého trenéra. A jako nejvyšší trenér je v podstatě lidský Yoda. Proti Yodovi se nesází. Nesázejte proti Miyagimu. To je číslo jedna. Za druhé bych řekl, že LaRusso trénoval jak? Trénoval několik týdnů domácími pracemi, nikdy neměl tu výsadu mít sparingpartnera. Jeho soupeř tam, kámo, byl jako, víš, v bojové přípravě na tuto událost roky." Poté poukázal na nedovolený švih nohou jednoho z bojovníků Cobra Kai a uzavřel: "A když se podíváte na záznam, nejen, že rozhodčí říká 'bod, vítěz'. Vítězství je vítězství [Johnny] doslova argumentačně nabil, vběhl do kopu. LaRusso neměl nic jiného na práci, než se bránit." Ve skutečnosti však ani nemusíme chodit tak daleko, protože všechny odpovědi jsou jasné v samotném filmu. Daniel si kupodivu pravidla turnaje ověřil až ve chvíli, kdy byli doslova NA turnaji, a byla to jeho přítelkyně Ali, která vysvětlila: "Všechno nad pasem je bod. Můžeš trefit hlavu, hrudní kost, ledviny, žebra." A tak se stalo. A pak se na turnaji kopy do obličeje opakovaně počítaly jako legální body! Na obrázku je vidět, jak Johnny dostává bod za kop do obličeje. A později Dutch získává bod z kopu do Danielova obličeje.
  • Martin Kove, který hraje Johna Kreese, a Jacob Bertrand, který hraje Hawka, mají stejné narozeniny 6. března. Je mezi nimi rozdíl 54 let.
  • Zpočátku se tomu hlavní dospívající postavy vyhýbaly - Xolovi Maridueñovi bylo v době natáčení 1. série 16 let a Miguelovi bylo maximálně o rok méně. Jak se však události seriálu během natáčení posouvaly pomaleji než reálný čas, začaly se rozdíly mezi postavami a jejich herci zvětšovat. Ve 3. sérii bylo většině herců mezi dvaceti a třiceti lety, zatímco jejich postavy v univerzu zestárly pouze o jeden rok, což se projevilo zejména u MaridueG±a, Gianniho DeCenza (Demetri) a Owena Morgana (Bert), kteří viditelně zestárli o několik let. Totéž se stalo u Griffina Santopietra v roli Anthonyho. Herec i postava se narodili v roce 2007, takže v 1. sérii mu bylo 10-11 let. Ve 4. sérii je však Anthonymu pouze 11-12 let, zatímco Santopietrovi je 14 let a viditelně zestárl o několik let, což vytváří výrazný rozdíl mezi tím, jak vypadal na začátku seriálu a jak vypadá nyní.
  • Převážně pozitivní reakce, kterých se sérii dostalo za to, že je skvělým příkladem moderního pojetí klasického kousku milované nostalgie, a za to, jak to udělat správně, když se tolika oživeným IP nedaří. Namísto toho, aby Johnnyho a Daniela vykresloval jako nesoustředěné, za zenitem a/nebo z nich dělal terč četných vtipů typu "Haha, už jsou staří!", ukazuje, že oba mají stále prostor se měnit a osobnostně růst a oba mají mladé generaci, která jim dala důvěru, stále co nabídnout. Láska tvůrců seriálu k původním filmům je snadno patrná ze způsobu, jakým se k příběhu a postavám chová s maximální úctou (aniž by to působilo jako zjevné patolízalství), a velkolepě se mu daří přimět staré fanoušky i zcela nové diváky, aby se stejnou měrou zajímali jak o známé starší postavy, tak o nováčky.
  • Třetí série bude na Netflixu k dispozici 1. ledna 2021.
  • Daniel říká Robbymu, že hokej se nepočítá. Ve skutečném životě je Ralph Macchio fanouškem týmu National Hockey League New York Islanders a v roce 1991 se objevil jako kapitán týmu v sérii karet Pro Set Platinum.
  • Na otázku, jak dlouho trvalo, než si vytvořil číro, tetování a šátek na rty, Jacob Bertrand odpověděl: "Když jsem si nechal udělat číro, myslím, že moje bylo nejdelší, něco přes dvě hodiny na vlasy, tetování a šátek na rty. Teď, když mám drdol, jsem se vrátil na 20 minut, pokud nemám sundané tričko. Když jsem tu roli dostal poprvé, říkal jsem si: "Ty vole. Musím mít číro? Já se nechci ostříhat, já mám svoje vlasy rád." A tak jsem si je nechal ostříhat. A pak mi táta řekl: "Kámo, já v práci nemůžu mít číro, a přitom bych ho rád měl." A tak jsem si řekl: "To je pravda. Tak jsem si uvědomil, jak je to super - a pak jsem si to zamiloval. Když za mnou tvůrci přišli a řekli mi, že mi udělají na hlavě číro, řekl jsem si: "Ty jo. Vydržte, lidi!" Ale byl to oblouk pro celou sezónu a jsem rád, že to udělali."
  • Peyton List a Jacob Bertrand spolu chodí i ve skutečném životě
  • Syn Ralpha Macchia Daniel se objeví ve filmu Hodný, zlý a drsný. Je to mladý muž s obočím, který sedí za Johnnym Lawrencem.
  • Diora Bairdová je jen o 16 let starší než její syn Tanner Buchanan. Také Courtney Hennegler je jen o 17 let starší než Mary Mouser.
  • Škádlení o návratu Ali na konci 2. série proběhlo ještě předtím, než se skutečně mluvilo s Elisabeth Shue a zjistilo se, že je ochotná se do role vrátit.
  • Až do závěrečné epizody třetí série se ve všech třech základních filmech Karate Kid a ve všech sériích Cobra Kai objevili pouze Daniel Larusso (Ralph Macchio) a John Kreese (Martin Kove).
  • Tvůrci seriálu doufali, že se jim v průběhu čtyř sezón podaří do jedné z epizod zařadit píseň "Thunderstuck" od legendární rockové skupiny AC/DC, ale cena je příliš vysoká. V rozhovoru pro Entertainment Weekly spolutvůrce Jon Hurwitz prozradil, že on a ostatní scénáristé seriálu měli na mysli skladbu "Thunderstuck" pro montáž ve scéně 4. série, v níž Johnny Lawrence (William Zabka) podrobuje Daniela LaRussa (Ralph Macchio) náročnému výcviku s orlím tesákem. A nebylo to poprvé, kdy chtěli tuto kultovní melodii z roku 1990 použít. "Měli jsme 'Thunderstruck' napsaný ve scénáři," vysvětlil Hurwitz. "V průběhu let jsme 'Thunderstruck' do scénáře napsali několikrát a nikdy jsme si ho nemohli v tu chvíli dovolit nebo se rozhodnout [utratit za něj peníze] právě teď." Bez skladby AC/DC se tvůrci museli obrátit na náhradní melodii a hudební supervizorka Michelle Johnsonová nakonec přistoupila na "Breakin' Outta Hell" od australských rockerů Airbourne, kteří si v průběhu let vysloužili mnoho přirovnání k AC/DC. AC/DC nejsou jedinou kapelou, jejíž cena je v současnosti pro Cobra Kai příliš vysoká. "Mnohokrát do scénáře napíšeme věci, ale někdy do něj napíšeme i něco, co si nemůžeme dovolit," dodal Hurwitz. "Chci říct, že naše představa je mít takový rozpočet na hudbu, který by nám umožnil mít nonstop AC/DC a Bon Jovi a Guns N' Roses."
  • V roce 2021 byl seriál nominován na 73. ročníku Primetime Emmy Awards v kategorii Nejlepší komediální seriál. Přestože seriál patří mezi dramedy a obsahuje značné množství komediálních momentů, většina fanoušků, kritiků i samotných tvůrců jej považuje spíše za seriál přikloněný k dramatickému konci. Většina diváků se navíc shoduje na tom, že třetí sezóna (sezóna, která získala nominaci) je ze všech sezón seriálu nejtemnější, zejména díky retrospektivám Kreeseho bojových zkušeností z Vietnamu, které jsou hlavní dějovou linií.
  • Společnost Fathom Events promítla 25. dubna 2018, týden před premiérou seriálu na YouTube Red, ve vybraných kinech dvojdílnou projekci prvních dvou epizod a následně filmu Karate Kid (1984).
  • Přestože byl seriál exkluzivní pro YouTube Red, zůstal nedostupný (kromě několika bezplatných epizod) pro značnou část světa, která si nemohla pořídit YouTube Red, což zahrnovalo značnou část Asie, východní Evropy, Afriky a Jižní Ameriky. Přechodem na Netflix se seriál stal dostupným po celém světě.
  • Zatímco většina lidí, kteří viděli původní film, považovala Johnnyho Lawrence za pouhého hajzla, William Zabka s ním soucítil natolik, že vymyslel příběh, který vysvětluje, jak se z něj stal takový hajzl, a věřil, že se pod nepříjemným zevnějškem skrývá slušný člověk. O 34 let později by se jeho osobní headcanon stal oficiálním kánonem a Zabka by dostal šanci ukázat fanouškům Johnnyho ušlechtilejší stránku, kterou ve filmu jen letmo zahlédli.
  • Velký souboj v závěrečné epizodě 3. série se měl původně odehrávat v dešti v dódžó Miyagi-Do, ale kvůli konfliktům v rozvrhu a počasí se musel přesunout do domu LaRusso. Tvůrci seriálu přiznali, že díky tomu byl boj temnější a ostřejší. Hayden Schlossberg: "Teď je to domácí invaze. Nabízí se otázka, jak to bude s policií a podobně. Rád bych viděl, jak se to vyvine v příští sezóně."
  • Kdyby Elisabeth Shue nesouhlasila s návratem ve třetí sérii, vyšlo by najevo, že zprávu, kterou Johnny dostal od Ali na Facebooku, ve skutečnosti poslal její manžel.
  • Nápady, které Johnny uvádí na seznamu s názvem "jak opravit Miguelovy nohy", jsou elektrošoky, hypnóza, akupunktura, Tony Robbins a LSD. Jakmile napíše LSD, Johnny seznam zahodí.
  • Jean-Claude Van Damme, který je v seriálu mnohokrát zmiňován, protože Johnny je jeho fanouškem, je velkým fanouškem seriálu a pochválil ho na svých účtech na sociálních sítích.
  • Během závěrečné epizody 3. série, kdy se Sam a Miguel snaží přimět Miyagi-do a Orlí tesák, aby spojili své síly, se Chris a Mitch dostanou do sporu o spojenectví WWE. To mělo připravit scénu, která byla vymazána, kde oni dva použijí wrestlingový týmový chvat, aby během domácí rvačky sundali Rickenbergera.
  • Ačkoli měl pořad po svém debutu na YouTube Red značnou fanouškovskou základnu, byl omezen omezenou základnou předplatitelů této platformy (Google nikdy nezveřejnil údaje, ale mohlo jich být až 1,5 milionu). Když seriál v roce 2020 debutoval pro mnohem větší publikum na Netflixu, stal se jedním z nejstreamovanějších pořadů roku, z nichž mnozí pravděpodobně nevěděli, že jde o dva roky starý seriál importovaný z jiné služby.
  • Mary Mouserová ve videu na YouTube prozradila, že mluvila o scéně "s'mores" a její přítel řekl, že dělat s'mores s kelímkem arašídového másla je "Tak trochu geniální. Je to Sa'more!" Řekla to režisérům a jim se to zalíbilo natolik, že tuto hlášku použili.
  • Pátá sezóna Cobra Kai byla obnovena 4 měsíce před premiérou čtvrté sezóny, Jon Hurwitzs napsal na Twitteru, že pátá sezóna je již 19. prosince uzavřena a je třeba provést úpravy a také může dojít k opakování natáčení.
  • Terry Silver říká Robbymu Keenovi: "Člověk nemůže stát, nemůže bojovat." Totéž říká Ralphu Macchiovi ve filmu Karate Kid 3.
  • Ve filmu Cobra Kai se Terry Silver a Johnny Lawrence poprvé setkávají ve společných scénách.
  • V celém seriálu je Johnny neustále viděn, jak pije Coors Banquet, zatímco Daniel pije "luxusnější" nápoje nebo "řemeslná" a dovážená piva. Daniel lehce vtipkuje o tom, že Johnny pije "stařecké pivo", zatímco Johnny o Danielových nápojích mluví jako o "pičkovském" pivu. To mělo ukázat Johnnyho jako člověka s "modrým límečkem", který je pevně usazen ve svých zvyklostech, zatímco Daniel se dokáže přizpůsobit době sociálních médií a politické korektnosti. Daniel v průběhu seriálu pije Coronu, Samuel Adams Boston Lager, Samuel Adams Summer Ale a Blue Moon. Blue Moon vyrábí ironicky společnost Coors.
  • Tanner Buchanan má největší výcvik v bojových uměních ze všech hlavních herců 4 filmů Karate Kid a této série, má fialový pásek v taekwondu, což je asi na půl cesty k černému pásu. Pokud bychom však do této kategorie zahrnuli i reboot série z roku 2010, získal by tento titul Jackie Chan, který černý pásek skutečně získal.
  • Celá show je dílem lásky Williama Zabky i Ralpha Macchia. Na počátku bylo jejich přátelství a láska k natáčení původních filmů. Společně se podíleli na jeho výkonné produkci, což znamená, že do něj vkládají čas a peníze jak za kamerou, tak před ní. A je to vidět jak na nostalgii, tak na promyšlenosti, kterou do seriálu vložili.
  • Ve třetí sezóně to byl nápad Mary Mouserové, aby se vykašlala na jakékoli pokusy o úpravu Samových vlasů s odůvodněním, že Sam ve svém traumatizovaném stavu zanedbává svůj vzhled.
  • Jedním z výkonných producentů je Will Smith. Smith byl také producentem restartu filmu z roku 2010, v němž hrál jeho syn Jaden.
  • Tvůrci seriálu umožnili hercům hodně přispět k tomu, jak se jejich postavy změnily od událostí v původních filmech, a také rozvést jejich příběhy. Většinu Johnnyho minulosti (týrání v rodině a Kreese jako otce) vytvořil sám William Zabka během natáčení prvního filmu, aby se lépe vžil do postavy. Tato historie byla začleněna do seriálu a nyní je oficiálně kánonem. Podobně Martin Kove už dávno rozvinul myšlenku, že Kreese byl šokovaný veterán, jehož válečné zážitky ho traumatizovaly ke krutosti. To bylo převzato ve třetí sérii seriálu, která se na Kreeseho Počátek temnoty výrazně zaměřuje. Tamlyn Tomita spolupracovala s tvůrci, aby nabídla přesnější zobrazení Okinawy než druhý díl, pomáhala překládat pasáže scénáře do okinawského dialektu a vytvořila choreografii taneční scény Kumiko. Yuji Okomoto vedl krátce po obsazení dlouhý telefonický rozhovor s Joshem Healdem, v němž mu nabídl návrhy týkající se vývoje postavy Chozena od 2. dílu. Byl překvapen a polichocen tím, kolik jeho nápadů se do seriálu dostalo.
  • Pan Miyagi žil až do roku 2011, šest let po smrti Pata Mority v roce 2005.
  • Původně se měl narodit 18. prosince 1968, ale podle časové osy nastavené ve filmech The Karate Kid Part II a The Karate Kid Part III měl Daniel narozeniny 19. prosince 1966, takže mu bylo 18 let noc před turnajem All-Valley 18 & Under Karate Tournament a na začátku třetí série Cobra Kai mu bylo téměř 52 let.
  • Courtney Henggelerová porodila své druhé dítě v březnu 2019, což znamená, že během natáčení druhé sezóny byla těhotná. V jedné scéně je vidět flashback jejího těhotenství se Samem, ale v jiných scénách herečka drží kabát před sebou a sedí nebo stojí za kulisami.
  • Thomas Ian Griffith Původně odmítl několik nabídek na ztvárnění Terryho Silvera ve filmu Cobra Kai (2018) s odkazem na svůj odchod do hereckého důchodu. V květnu 2021, po dokončení natáčení čtvrté série, Netflix potvrdil, že se Griffith vrátí jako Terry Silver ve čtvrté sérii Cobra Kai.
  • Na začátku série je jizva nad Hawkovým rtem velmi výrazná. V průběhu seriálu se však stává méně nápadnou, což symbolizuje Hawkovo rostoucí sebevědomí.
  • Daniel podává svým dětem k snídani palačinky Bananarama . Píseň skupiny Bananarama "Cruel Summer" se objevuje ve filmu Karate Kid (1984) ve scéně, kdy Daniel poprvé jede na kole do školy. Píseň byla v roce 1984 hitem, ale na soundtrack k filmu se nedostala. Později byla píseň zremixována a použita jako coververze ve finále 2. série.
  • Jacob Bertrand si byl dobře vědom toho, že fanoušci Cobry Kai jeho postavu Hawka nesnášejí - ale vychutnával si každý okamžik. Ve skutečnosti se hraním pravděpodobně nejnenáviděnějšího padoucha v seriálu bavil natolik, že ho odradilo, když mu scénáristé řekli, že se Hawk vrátí do podoby Eliho a přidá se k hrdinům Miyagi-Do. Prohlásil: "Děláte si ze mě srandu? Padouch je mnohem zábavnější. Hrát zlého Hawka bylo nejlepší! Vím, že to byl totální hajzl a tyran lidí - ale Demetrimu [Giannimu DeCenzovi] bych zlomil ruku klidně desetkrát. (Smích.) Ale vážně, hrát padoucha je větší zábava, protože je to víc mimo. Když jsem se účastnil konkurzu na seriál, nebyl tam žádný Hawk. Když jsem četl scénář, byl tam jen Eli. Byla to pro mě výzva, jak se vyrovnat s tím, že budu hrát dvě úplně odlišné postavy - ale je to jedna a tatáž osoba, která má v sobě od obojího trochu."
  • Ralph Macchio v rozhovoru pro The Hollywood Reporter vysvětlil své opovržení druhým pokračováním filmu Karate Kid. "Nebyl jsem fanouškem toho, jak Karate Kid 3 dopadl. Měl jsem pocit, že se příběh jen opakuje a neposouvá postavu LaRusso dopředu," řekl Macchio pro THR. "A produkčně se to psalo jedním způsobem a pak se to změnilo jiným způsobem. Nebyla to hladká jízda. Nakonec se objevily části postavy, které jsem nepojal tak dobře jako v původním a prvním pokračování. Nedávám si to na první místo ve svém životopise." Nyní, ve čtvrté sérii seriálu "Cobra Kai", Macchio řekl, že je nyní spokojen s tím, jak je rámec "Karate Kid: Part III" zapracován do příběhu seriálu. "Ve čtvrté sezóně se to jasně promítne do dalšího vývoje 'Cobra Kai'. Dává nám to tolik příběhu," řekl Macchio pro THR. "A co je na seriálu 'Cobra Kai' tak úžasné, je to, že tvůrci nacházejí způsoby, jak tento příběh využít a nechat ho rozvíjet a najít pozadí pro postavy, které by mohly být napsány jen velmi řídce." Macchio také prozradil, že se mu líbí, jak byl Silverův příběh rafinovanější Ve filmu "Karate Kid: Část III" působil Silver občas maniakálně a do "Cobra Kai" přináší alespoň zpočátku klidnější chování. Silverovo padoušství se nakonec přece jen někdy nečekaným způsobem znovu objeví a Macchio je spokojen s tím, jak se Silverova dějová linie stala dalším velkým prvkem, který obohatil celkový příběh série. "V seriálu 'Cobra Kai' je prvek, který je větší než život. Když to rozeberete, je to trochu směšné, ale právě proto je to tak zábavné! Takže pro tento seriál vezmete postavu, jako je Terry Silver, s těmito prvky většími než život a jeho vztah s Danielem, a pak přidáte tyto vrstvy složitosti k jeho zlovůli. A teď se z něj stává rafinovaný výkon," poznamenal Macchio pro THR. "Navíc z pohledu Daniela jako dospělého nyní přidáváme další sázky a prvky týkající se jeho vlastních dětí a studentů. Je pozoruhodné, že to, co bych označil za nedostatky původní série, nyní po 36 letech přináší své ovoce."
  • Xolo MaridueG±a (Miguel) během natáčení druhé série krátce chodil s Hannah Kepple (Moon).
  • V 10. epizodě 2. série je kniha, kterou Sam drží ve třídě, "The Outsiders". Ralph Macchio (Daniel) hrál ve filmu The Outsiders (1983). Jeho postava se shodou okolností jmenovala Johnny.
  • Owen Morgan, který hraje nejslabšího člena Cobra Kai, Berta, je skutečným držitelem černého pásu v karate (2019).
  • Tvůrci seriálu prozradili, že Cobra Kai byla původně koncipována jako celovečerní film. Změnili ho na pokračující seriál, aby využili delšího času k vyprávění rozsáhlejšího příběhu a různých pohledů na postavy. Prozradili to během pořadu "Reunited Apart" na oficiálním YouTube kanálu Netflixu.
  • Sean Kanan projevil zájem zopakovat si roli Mikea Barnese z filmu Karate Kid Part III (1989).
  • První dvě sezóny byly vysílány na YouTube Premium (dříve YouTube Red). Natáčení třetí série bylo dokončeno na začátku roku 2020. Kvůli výrobním nákladům bylo rozhodnuto o vyřazení původních pořadů ze služby YouTube Premium. Cobru Kai převzala společnost Netflix, která první dvě sezóny uvede na podzim 2020 a uvedení třetí sezóny odložila na rok 2021.
  • tvůrci vždycky doufali, že Ali do seriálu někdy zapojí, a byli příjemně překvapeni, když je jako první oslovila Elisabeth Shue.
  • Podle Jacoba Bertranda (Hawk/Eli) v rozhovoru pro Netflix trvá aplikace a výroba číra přibližně hodinu, zatímco tetování na zádech trvá přibližně 25 minut (45 minut, když při aplikaci tančil).
  • Film, který Johnny Lawrence (William Zabka) sleduje v televizi v první epizodě, je Železný orel (1986). Herec Rob Garrison, který hrál Tommyho, kolegu z Cobra Kai a Johnnyho přítele ve filmu Karate Kid, se také objevil jako Packer v prvních scénách filmu Iron Eagle.
  • Když byl seriál ohlášen, mnozí ho odmítali jako další zbytečné hollywoodské oživení dávno mrtvé série s nostalgickou hodnotou a tvrdili, že propadne. Nepomohla ani skutečnost, že měl premiéru na službě YouTube Red, která se jen těžko prosazovala proti streamovacím gigantům Netflix, Hulu a Amazon Prime. Když měl premiéru, recenzenti jej chválili za to, že jde o dobře napsaný seriál, který dokáže vyvážit nostalgii a zároveň přináší novou energii a dynamické postavy, a první díl nakonec v první den sledovalo 5,4 milionu diváků. Seriál byl během týdne rychle obnoven pro druhou sérii, nakonec jej převzal Netflix a je dáván za příklad toho, jak správně oživit spící franšízu.
  • Když Thomas Ian Griffith, který na plátně debutoval rolí psychopatického padoucha Terryho Silvera ve filmu Karate Kid Part III, poprvé uslyšel o filmu Cobra Kai, vůbec ho to nenadchlo. "Slyšel jsem, že se chystá televizní seriál na motivy série Karate Kid. A pomyslel jsem si: 'Panebože, to bude katastrofa,'" říká 59letý herec ze svého domu v Los Angeles. "Jednoho dne jsme s manželkou naladili YouTube, podívali se na pilotní díl a byli jsme unešeni. A prostě jsme si pustili první sérii a říkali si: 'Tohle je chytré, neuctivé, vtipné, nostalgie.' Mělo to všechny tyto skvělé ingredience." Ale Griffith ještě nevytáhl černé tričko ani charakteristický culík své postavy. Usoudil, že vzhledem k tomu, že se seriál soustředí na postavy z OG (jako Daniel LaRusso Ralpha Macchia a Johnny Lawrence Williama Zabky), pravděpodobně se mu v dohledné době neozvou. Nepomohlo mu ani to, že před lety odešel z herectví a stal se scénáristou, což vyvrcholilo jeho působením ve fantasy seriálu Grimm na stanici NBC. Když se zdálo čím dál pravděpodobnější, že by se jeho postava mohla vrátit do toho dojo v Resedě, nebyl si jistý, jestli je to to, co chce. "Byl jsem na vážkách," říká. "Říkal jsem si, jak chtějí tuhle postavu, která je větší než život, přivést do tohoto světa? A jak by do toho zapadl? A co dělal posledních 30 let?". Říct, že Terry Silver je větší než život, je upřímně řečeno slabé slovo. Je téměř kreslenou verzí toho, jak by měl vypadat filmový padouch v karate. V původním znění je Silver kamarád Johna Kreese z války ve Vietnamu a tichý společník v dódžó Cobra Kai, který si vydělal jmění vyléváním toxického bahna po celé Asii a přitom uzavírá obchody polonahý v sauně a mluví do mobilního telefonu velikosti velké cihly. Jak jste z něj mohli udělat skutečnou postavu? "Když mě tvůrci [Jon Hurwitz, Josh Heald a Hayden Schlossberg] kontaktovali, udělali jsme Zoom a oni na všechny tyto otázky odpověděli," říká Griffith. "Zmapovali neuvěřitelný příběh." A je to. Byl prodán a jeho první role na plátně měla být tím, co ho dostane ze scénáristické místnosti zpět před kameru. Ačkoli se v uplynulých letech věnoval tréninku karate, byl až do prvního dne na place stále nervózní. "Měl jsem takový osvobozující pocit, když jsem nastupoval a říkal si: 'Tohle je můj prostor. Patří mi to,'" říká o tom, že se do herecké nálady vrátil stejně snadno, jako ji opustil.
  • Většina studentů Cobra Kai byla pojmenována po členech posádky.
  • Ačkoli hraje postavu, která je zhruba o 20 let starší než Daniel LaRusso, Thomas Ian Griffith (Terry Silver) je ve skutečnosti o několik měsíců mladší než Ralph Macchio.
  • Diora Baird hrála manželku Williama Zabky ve filmu Hot Tub Time Machine (2010). Ve filmu Cobra Kai hraje jeho bývalou manželku a matku jeho syna Robbyho.
  • Při natáčení prvního filmu "Karate Kid" bylo Ralphu Macchiovi 22 let a představoval sedmnáctiletého středoškoláka. Mary Mouserové, která hraje jeho dceru Samanthu v seriálu "Cobra Kai", bylo při natáčení první sezóny seriálu rovněž 22 let a představovala 17letou dívku.
  • Když Johnny Lawrence nechá Aishu, aby ho nahrála pro reklamu na dódžó Cobra Kai, řekne jí, aby na konec přidala logo Cobra Kai a aby bylo chromované, aby opravdu vyniklo, což je odkaz na logo Cobra Kai pro seriál, které se objevuje na konci každé epizody.
  • V každé sezóně je alespoň jedna epizoda pojmenována podle písně, jedna podle španělského slova a jedna podle hlášky nebo věty z původního filmu.
  • Podle Jona Hurwitze: salto na stěně, které Robby udělá ve druhé pasťáku, bylo celé Tannera Buchanana, žádní kaskadéři.
  • V tomto představení byla použita hudba Billa Contiho z prvního filmu a některé písně ze soundtracku.
  • Johnny bydlí v apartmánech Reseda Heights. Tento bytový komplex a jeho poloha jsou vytvořeny tak, aby se podobaly bytovému komplexu Daniela Larussa v původním filmu Karate Kid, a to i s identickou barvou a nápisy. To také odkazuje na diskriminaci, kterou Daniel zažil v prvním filmu, protože pocházel z Resedy, a ne z bohatší části Los Angeles jako Johnny a Ali (Elizabeth Shue), a má to ilustrovat, jak hluboko Johnny od původního filmu klesl.
  • Když třída jógy vstoupí do dódžó Cobra Kai, první pozice, kterou cvičí, je kobra.
  • Když se Jacob Bertrand účastnil konkurzu, neměl o Eliho proměně v Hawka ani tušení. Měl dojem, že bude hrát obyčejnou oběť šikany.
  • V průběhu let mnoho fanoušků Karate Kida vtipkovalo, že skutečným padouchem prvního filmu byl Daniel, zatímco Johnny se většinou jen bránil a/nebo oplácel Danielovy výstřelky (například J. Matthew Turner se na Danielovo jednání dívá takto). V tomto díle se ukazuje, že přesně takhle Johnny události vidí. Seriál nestaví ani jednoho z nich do role jednoduchého padoucha, ale ukazuje, že oba jsou chybující a často zaslepení vlastními domněnkami, a kdo je hrdina, je často otázkou úhlu pohledu.
  • Studenti Miyagi-Do nosí modré oblečení, zatímco Cobra Kais nosí červené. Kdykoli se některý ze studentů dostane do konfliktu mezi oběma dódžó, nosí obě barvy nebo jejich kombinaci.
  • Šestá sezóna byla oficiálně potvrzena.
  • Většina studentů Cobra Kai má zkušenosti s bojovými uměními jako skuteční černí páskaři nebo vyškolení tanečníci.
  • Ve skutečném životě se Ralph Macchio a William Zabka spřátelili poté, co byl dokončen původní film Karate Kid a stal se hitem. Macchio řekl, že se ještě více spřátelili poté, co Noriyuki "Pat" Morita (pan Miyagi) v roce 2005 zemřel. Ralph Macchio a William Zabka byli v 80. letech také teenagerovskými srdcaři, přičemž Zabka byl obvykle zobrazován jako "zlý chlapec".
  • Xolo (Miguel) Maridueña v jednom z rozhovorů prozradil, že před natáčením prvního polibku jeho postavy se Samanthou (Mary Mouser) na plátně mu Mouser řekla, že se raději nechce poprvé líbat před kamerou a raději se zbaví "nervozity" tím, že se políbí mimo záběr, než začnou natáčet. Řekl, že byl opravdu nervózní a začal si dávat mentolové bonbóny. Když se pak k ní naklonil, aby ji políbil, Mouser velmi nesměle zašeptala: "Xolo, jsem nervózní, jsi pro mě jako bratr," což mu bylo opravdu nepříjemné.
  • Ralph Macchio a William Zabka ve featurettu ze zákulisí tvrdí, že i když se ve většině scén v původním Karate Kidovi buď hádali, nebo Macchio "dostával na prdel", byli přátelští a na place se dobře bavili.
  • Seriál byl obnoven pro čtvrtou sérii ještě před vydáním třetí série.
  • Ralphu Macchiovi bylo v době uvedení této série 56 let - o čtyři roky více než Patu Moritovi v době uvedení filmu Karate Kid.
  • Danielovo auto ve 2. sérii je skutečné auto z filmu Karate Kid (1984). Po dokončení prvního filmu ho dostal Ralph Macchio.
  • Čelenka, kterou Daniel nosí, když se rozhodne znovu trénovat karate, je skutečná čelenka z filmu Karate Kid (1984). Po dokončení prvního filmu ji dostal Ralph Macchio.
  • Během natáčení původního filmu Karate Kid natočil zesnulý režisér John G. Avildsen hodiny záběrů z turnaje z mnoha úhlů. Štáb, který stojí za filmem Cobra Kai, prohledal studiový trezor a našel spoustu dosud neviděných klipů, které se jim podařilo do seriálu začlenit prostřednictvím flashbacků. Jeden z nich zahrnuje i Žabkovu skutečnou maminku, která byla na tribuně v různých úhlech pohledu, které byly až do roku 2018 neviditelné. Ralph Macchio řekl serveru Uproxx, že existují tři zcela nové úhly slavného kopu jeřábem.