Slíbená princezna

24%
Slíbená princezna
Plakát traileru

Na začátku příběhu vyprávěného na motivy oblíbené Zlatovlásky je kůže kouzelného hada. Kdo ji ochutná, porozumí řeči zvířat. Ochutná ji i zlý kníže Honorád. Ani to ho však neodradí od nesmyslné krutosti vůči všem a všemu. A když si potom usmyslí, že chce zlatovlasou nevěstu, vyšle svého čeledína Jiříka, aby se vypravil z rodné Božemie daleko do světa a zlatovlasou Radost mu přivedl.

Po řadě dobrodružných situací se spolu se svou družinou Jiřík nakonec dostane až ke království, kde nejmladší ze dvanácti dcer je právě zlatovlasá princezna Radost. Jediná doposud neprovdaná. Zadarmo si ji ovšem Jiřík neodvede. Musí splnit nejen tři úkoly, ale především porazit svého soka, prohnaného piráta Za Bié Ocradé. Jiříkovi naštěstí pomáhají nejen zvířata a jeho družina Božemiánů, ale i sama princezna, jejíž lásku si dokázal získat. (Česká televize)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
0
Slíbena princezna je ta nejhorší pohádka,která kdy byla vysílána během vánočních svátků. Nechápu jak tahle příšernost mohla vzniknout. Scény na sebe vůbec nenavazovali a na nějakou logiku se úplně zapomnělo. Kostýmy a to "lehké" chování královských dcer mě úplně zarazilo.Navíc ta osoba co hrála princeznu už by nikdy neměla být v televizi. Šerednější princeznu jsem opravdu ještě neviděl.Jsem zhnusen z toho na jaké filmy se dávají finance.
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
1
Od Ivy Procházkové jako od scénáristky lze jistě očekávat mnohem víc, než tady předvedla, ale naprostou tragédií je režijní vedení herců: zmatek při každém náznaku herecké akce, neuspořádanost a přehnaná hlasitost při každé vypjaté situaci - to mají být znaky modernosti? A lascivní chování (provdaných) královských dcer (v čele s fenomenální houslistkou:-) - to je co??? Bohužel, nic nezachrání ani momentální televizní fenomén "tvoje tvář má známý hlas, ale jinak je naprosto neoriginální" Jan Cina, ani nesmrtelná teta Jitka Čvančarová s nesmrtelným strejdou Kameňákem Vaškem Vydrou, ani nemocný král Martin Stránský (který je ale aspoň věrohodný jako chorobný depresák). Jediný místy uvěřitelný, i když taky přehrávající (asi dle pokynů režie) je totální záporák pirátský kapitán Jan Dolanský (a bílý psík, který Jiříka provází). Pekelné barvy (přetrvávající pološero), navíc děsné postsynchrony. Pseudostylizace bez humoru, podbízení se pubescentům od klackování se až po rádoby cool mluvu včetně sprostých výrazů. Stejně divoce se vyřádila i návrhářka kostýmů Krejzková :-( A jméná princezen asi někdo vymýšlel v hospodě po mnoha panácích - třeba Čirá radost mi připomněla jistou Půlnoční bouři ... Trapné zklamání.
Pete69
Pete69
29 978 bodů
2.5
tohle se prostě celé nějak nepovedlo.

Dodatečné informace

Původní název:
Slíbená princezna (více)
  • Česká republika Slíbená princezna
  • Česká republika Prislúbená princezná
  • Česká republika Prisľúbená princezná
  • Česká republika The Promised Princess
Premiéra v ČR:
25. 12. 2016
Země původu:
Česká republika, Slovensko
Čeština:
Slíbená princezna je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup