Zahradnictví: Rodinný přítel

53%
Zahradnictví: Rodinný přítel

Filmová trilogie ZAHRADNICTVÍ se skládá ze tří samostatných filmů odehrávajících se na pozadí nejdramatičtějších období minulého století a časově předchází oblíbenému snímku Pelíšky. Vypráví o třech rodinách: rodině leteckého radiotelegrafisty, rodině majitele kadeřnického salonu a rodině majitele zahradnictví. Obsáhne 20 let života postav, které musely v těchto pohnutých časech prožít nejlepší léta svých životů.

RODINNÝ PŘÍTEL je melodrama odehrávající se ve 40. letech za německé okupace. Tři mladé ženy a dvě děti čekají na návrat svých vězněných mužů a otců. Válkou vynucenému rodinnému společenství obětavě pomáhá rodinný přítel a lékař Jiří. Film je příběhem lásky, která nesměla být naplněna, vypráví o věrnosti, touze, vině a lásce, o odchodech a návratech, o rodině, rodičích a dětech. Jde o rodinný portrét viděný pohledem žen, které osud svedl dohromady. (oficiální text distributora)




Recenze: Zahradnictví: Rodinný přítel

Kinobox.cz
60%

Když se 130 minutový film překlopí do pomyslné třetí-závěrečné části, dojde k řadě zvratových (což se nerovná neočekávaných) momentů, které jsou bohužel v řadě případů pouze nastíněny v kvapíkovém tempu, aby se následně jelo dál. Z dlouhého filmu, jehož dobrá polovina se odehrává v interiérech a provází ji mnoho dialogů, trčí majestátně jako česká státní vlajka.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
5.5
Zahradnictví je možná ambiciozní projekt,ale neodstartoval zrovna nejlépe. Rodinný přítel má na můj vkus příliš přepálenou délku a minimum zajímavého děje. Vše podstatné se odehraje v prvních dvaceti minutách po příchodu gestapa na scénu. Poté už jen sledujeme osudy tří žen jenž čekají na příchod svých manželů z vězení. Tuhle tvůrčí sterilitu nezachrání ani průměrný Ondra Sokol,nebo ucházející Geislerová. Právě ten scénář je nejspíš největší slabinou. Hřebejk - Jarchovský zdá se už nejsou schopni přijít s něčím novým čím by diváka zaujali. Takto to jen vypadá,že už vykrádá sám sebe. Abych jen snímek nehanil,tak uznávám,že dobová atmosféra vypadá dobře a to samé platí pro práci s kamerou. Uvidíme co přinese druhý a třetí díl. Možná po shlédnutí celé série hodnocení jednotlivých snímku změním. Moc v to ale nevěřím.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6.5
Pěkný film, ukazující příběh lidí, kterých bylo opravdu dost a není to žádná fantasmagorie. Bohužel musím říct, že Ondřej Sokol je natolik profláklý moderátor, že mi prostě v hlavní roli celý film kazil. Nevěřil jsem mu ani slovo ,ani slzu. Aňa by také nemusel být v každém dramatu, ale budiž. Celkově to u mě hodnocení srazilo na stále slušných 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
2
Dramaturgie. Nic jiného v tom není. Hřebejk/Jarchovský jsou tak do sebe zahledění a sehraní, že nedokážou od svého díla udělat ani krok a nevidí absurdně zjevné chyby. Film je emocionálně nečitelný, zmatečný, doslovný a přitom nejasný ve svém sdělení. Jde o chyby tak brutálně začátečnické! Čtyřicet minut rozbalování dárků! Jo a je tam pořád tma! Proč je tam pořád tma?


Dodatečné informace

Původní název:
Zahradnictví: Rodinný přítel (více)
  • Polsko Zahradnictví: Rodinný přítel
  • Polsko Záhradníctvo: Rodinný priateľ
Premiéra v ČR:
27. 4. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Polsko, Slovenská republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Zahradnictví: Rodinný přítel


Powered byJustWatch