Jumanji: Vítejte v džungli!

76%
Jumanji: Vítejte v džungli!
Když čtveřice školáků objeví starou videoherní konzoli se hrou, o které nikdy předtím neslyšeli - zvanou Jumanji - ocitají se všichni vzápětí v džungli, v níž se hra odehrává, a zcela doslova se stávají postavami, které si pro hru zvolili: z počítačového hráče Spencera se stává odvážný dobrodruh (Dwayne Johnson), náruživý sportovec Fridge přijde (dle svých slov) "o horního půl metru těla" a stane se z něj drobný génius (Kevin Hart), ze všemi oblíbené Bethany se stává profesor ve středním věku (Jack Black) a zamlklá samotářka Martha je proměněna v drsnou bojovnici (Karen Gillan). Společně zjišťují, že Jumanji není hra, kterou si můžete jen tak zahrát - musíte ji přežít. Aby hru pokořili a mohli se vrátit do skutečného světa, musejí se vydat na nejnebezpečnější dobrodružství svého života, objevit, co před 20 lety opustil Alan Parrish a také se naučit sami sebe vnímat zcela odlišně - jinak ve hře uvíznou navěky... (Falcon)



Recenze: Jumanji: Vítejte v džungli!

Kinobox.cz
70%

Nejzábavnější scény spočívají v tom, jak se hrdinové hašteří, jsou nespokojeni v alternativních tělech, odhalují své slabiny, vyrovnávají se s nimi a v jednom případně i poprvé zjišťují, jak funguje penis.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8
Vůbec bych nečekal,že to napíšu,ale tohle "pokračování" Jumanji je v mnoha ohledech lepší než verze s jedinečným Williamsem. Rozjezd byl sice trošku pomalejší,za což nejspíše mohli nevýrazní hlavní hrdinové (kromě děsně sexy Madison Iseman),ale jakmile se děj přesunul do džungle a na scénu nastoupili avataři vybraní pro hru začne snímek výrazně nabírat na obrátkách. Nejvíce zábavných scén zde spočívá právě v té rozdílnosti mezi hráčem a jeho avatarem. Tvůrci tak dostali mnoho příležitostí jak diváka pobavit. V tomto ohledu si nedokážu vybrat zda mne nejvíce bavil The Rock, Jack Black,nebo Kevin Hart. Každý z nich byl výborný svým vlastním způsobem. Hodně se mi líbila vzpomínka na Alana Parishe při které jsem musel skoro zamáčknout slzu. Přesně nějak takto by měla vypadat dobrodružná rodinná komedie. Nechybí zde pořádná akce,zábava a pěkné prostředí.Pobavil jsem se výborně a už se nestalo hodně dlouho,aby mi nějaký snímek tak rychle utekl.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Nové Jumanji Neudělalo původní verzi ani zdaleka ostudu a v mnoha ohledech je druhé pokračování i lepší. Přejít z deskové hry na videohru byl skvělý nápad, navíc to není uděláno megaomoderně a byla zvolena staší hran a prakonzoli. Scénáristům se podařilo do filmu zakompomonvat minimum klišé, film má slušný spád. Za mě povedený kousek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Rozhodně ne tak špatná podívaná, jak jsem se bál. Jack Black umí prodat i ty dick jokey. Nečekal jsem, že k tomu filmu budu moct mít stejný vztah jako k verzi s Robinem Williamsem, která mi v dětství dávala noční můry a zároveň jsem se na ni nemohl přestat koukat - i když samozřejmě myslím (už jen při pohledu na režijní políčko), že dnes by na mě ten film už nepůsobil moc dobře. Každopádně tohle ani necílí na rodinnou podívanou s potenciálem stát se klasikou, jde o spotřební blockbuster, který plní účel. Mrzí mě, že se důmyslněji nevyužívá herní princip (opět v porovnání s důslednou tahovostí originálu) a i když se pořád mluví o levelech a životech, nenabízí to propracovanější hříčku s médii, jak mohlo.


Dodatečné informace

Původní název:
Jumanji: Vítejte v džungli! (více)
  • USA Jumanji: Vítejte v džungli!
Premiéra v ČR:
21. 12. 2017
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Jumanji: Vítejte v džungli! je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Jumanji: Vítejte v džungli!


Podobné


Powered byJustWatch