Únos linky 657

61%

Zajímavosti 9

  • Ke konci filmu, když jsou všichni rukojmí kromě jednoho (řidiče) propuštěni a Vaughn unikne, je na livrejích/uniformách sanitek, záchranářů a dalších záchranářů napsáno "MOBILE FIRE RESCUE". jako v Mobile, Alabama. To je chronologicky nesprávné, protože cílem cesty autobusu byl Galveston v Texasu. V tuto chvíli, protože autobus byl nyní v Galvestonu, by tak měli být označeni všichni záchranáři a vybavení, kteří pocházejí z Galvestonu.
  • Autobus musel jet v jednom směru po dálnici minimálně tři hodiny nebo déle, protože je vyzvedli před čtvrtou hodinou ranní a když konečně zastavili na doplnění paliva, svítilo nad hlavou jasné slunce. Přesto byl policista Kris vyslán z výchozího města s benzinovým vozem poté, co požádali o palivo, a už na ně čekal na mostě.
  • Plán hlavních hrdinů ukrást v kasinu pouze peníze pocházející z organizovaného zločinu (protože taková krádež nebude nahlášena policii) nedává smysl. Smyslem celého schématu praní špinavých peněz je zamaskovat tyto peníze do legálního příjmu kasina, aby bylo účinně a legálně chráněno před takovými krádežemi. V případě krádeže by policie pouze konstatovala, že ukradené peníze jsou součástí legálního příjmu kasina, a rozhodně by neprověřovala, jak přesně se jednotlivé ukradené bankovky do kasina původně dostaly, protože by to bylo fyzicky nemožné. Navíc sami protagonisté nevěděli, které přesně bankovky v trezoru pocházejí z organizovaného zločinu, ale i kdyby to věděli, nijak by jim to nepomohlo, protože všechny peníze v trezoru jsou považovány za legální příjem kasina.
  • Policejní poručík je z Louisiany. V Texasu nemá žádnou pravomoc. Protože se jedná o únos, je to automaticky federální záležitost, což znamená, že by se toho rychle ujala FBI.
  • Ke konci filmu "Pes" zavolá mobilnímu operátorovi, aby zjistil, zda se do Texasu volalo. Osoba na druhém konci linky řekne, že ano, a sdělí mu číslo s předvolbou 405. 405 je předvolba Oklahoma City/centrální Oklahoma. Protože linka, na kterou volá, je pevná linka, jejíž směrové číslo by mělo být 409 pro Galveston, a nejedná se o mobilní telefon, není to možné.
  • Střešní klimatizační jednotka použitá na vysokopodlažním autobusu Orion V v průběhu filmu mizí a znovu se objevuje.
  • Když detektiv Marconi uzavírá smlouvu o nákupu zdravotnických potřeb, osloví Vaughna jménem. V další scéně se detektiv Marconi dozví Vaughnovo jméno od Kris (policistky).
  • V Austrálii uváděn jako "Bus 657".
  • Natáčelo se ve městě Mobile v Alabamě a jeho okolí.