90 Minutes in Heaven

52%

Zajímavosti 4

  • Dwight Yoakam natočil všechny své scény během jednoho dne, což vysvětluje, proč se objevuje na stejném místě a nosí stejný oblek.
  • Tento film je prvním, který vznikl v produkci nové produkční společnosti Family Christian Entertainment, kterou založil Rick Jackson, majitel Family Christian Stores, největšího křesťanského maloobchodního řetězce ve Spojených státech.
  • Čtvrtý film, v němž Michael Polish režíroval svou manželku Kate Bosworth. Seznámili se při natáčení filmu Big Sur (2013), který rovněž režíroval Polish a v němž Bosworthová hrála hlavní roli.
  • Film je založen na skutečném příběhu Dona Pipera, který v roce 1989 při cestě domů z ministerské konference narazil do návěsu kamionu, který mu vjel do jízdního pruhu. Piper, považovaný za mrtvého, ležel na lůžku zakrytém plachtou, když se kolemjdoucí duchovní, který byl také na konferenci, přišel nad Piperovým tělem pomodlit a zazpíval mu, přičemž Piper se brzy přidal. Měl useknutou ruku a noha byla sotva připoutána k tělu, takže Piper musel podstoupit dlouhou a krutou rekonvalescenci, během níž byl třináct měsíců upoután na lůžko. Piper tvrdí, že viděl nebe, když byl v bezvědomí, a věří, že byl na cestě tam, než byl stažen zpět na Zemi. Piper uvedl, že byl na Boha rozzuřený, protože kvůli svým zraněním musel snášet neuvěřitelné bolesti, než se mu nakonec vrátila pohyblivost. Poté, co v tichosti trpěl, napsal knihu, podle níž byl natočen tento film, a stal se z něj vynikající řečník. Jeho vyprávění o nehodě a o jeho životě po ní se prodalo sedm milionů výtisků a bylo přeloženo do 46 různých jazyků.