Cobain: Montage of Heck

68%

Zajímavosti 5

  • V rozhovoru pro FaceCulture z roku 2015 Brett Morgen vysvětlil, jak při vyprávění svého příběhu využil umění Kurta Cobaina: "Často se zabývám velkými tématy, jako jsou Rolling Stones nebo Kurt Cobain. Témata, o kterých se dobře píše a která jsou dobře zdokumentovaná. A tak se vždycky ptám sám sebe: 'Jak se tento příběh hodí pro film do kina? A v případě Kurta Cobaina máme dokonalé téma, protože se tak živě vyjadřoval jak ve vizuálních, tak ve zvukových médiích. A svým způsobem všichni umělci vytvářejí prostřednictvím svého díla autobiografii svého života. Víte, naše zážitky jsou zakotveny v našem umění. Takže u Kurta máte jednu z nejúplnějších vizuálních a zvukových autobiografií ze všech, které znám ze své generace."
  • Krátce se objeví název Fecal Matter. To byl původní název Nirvány.
  • Courtney Love se na konečném střihu nepodílela.
  • Podle rozhovoru s režisérem Brettem Morgenem pro časopis Vanity Fair ji Morgen poté, co Frances Bean Cobainová zhlédla film na premiéře v Sundance, doprovodil k jejímu autu. Před odjezdem Cobainová Morgena objala a řekla: "Natočil jsi film, který jsem chtěla vidět."
  • Podle rozhovoru pro časopis Rolling Stone režisér Brett Morgen plánoval, že do filmu zapojí bubeníka Nirvany Davea Grohla, ale ten byl zaneprázdněn natáčením filmu Sonic Highways (2014). V době, kdy byl Grohl k dispozici, byl Morgen se svým střihem filmu spokojen a rozhodl se ho do filmu nezařadit.