Učitelem z nouze

62%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 255 bodů
5.5
Za mě průměrná romantická komedie, kterou bych snad ani komedií nenazýval. Hugh Grant ve svém živlu, scénář průměrný, spousta dialogů a nechybí pěkná hromádka klišé, kterým se tyto filmy vyhnout málokdy. Film mě nezaujal, ani neurazil a tak nemohu dát více, než 55%.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Neprávem přehlédnutý velmi povedený film Marka Lawrence s Hugh Grantem. Tohle není ani tak typický Hollywood jako spíš evropská podívaná se srdcem a humorem. Film má humorné a břitké dialogy, solidní obsazení, dobré tempo a příběh, který je obecně srozumitelný. Na odpoledne příjemná limonáda.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
Tazka nuda napriek faktu ze tam hra marisa tomei (ktore je ako vzdy zlata) a hugh grant (ktory ujde, ale je v tieni j. k. simmonsa ktory je s prehladom najvtipnejsi charakter). namet slusny ale scenarista a reziser (jedna a ta ista osoba) tomu nedal nic navyse...
avenis
avenis
8 523 bodů
7
Hugh Granta mám v oblibě, ale na konci tohoto filmu mě bolelo za krkem z toho jeho extrémně ztuhlého postoje, který jsem při sledování podvědomě napodobovala. Dějová linka je vystavěna celkem dobře. (19.12.2021)
p.a.douch
p.a.douch
8 400 bodů
8.5
Takže Marc Lawrence to u mě má jako režisér jako na houpačce. No a tenhle film se mu zase povedl. Hugh Grant je zřejmě jeho oblíbený herec a tady jim to zase jednou sedlo. Scénář je taky dost povedený a film pěkně odsýpá. Jestliže chce někdo strávit příjemný čas u dobré komedie, nechť si pustí tento film.
  • Lawrence jako režisér i scénárista
  • Tomeiová, Grant, Simmons,
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Tohle nebylo zas tak špatné, jak by se to mohlo tvářit, když člověk ví, že zápletkou je "kdysi úspěšný scénárista a držitel Oscara, který už pak nikdy nic tak dobrého nenapsal, přijíždí z nouze učit na univerzitu tvůrčí psaní, chce na to nejdřív kašlat, ale pak v tom najde smysl a zjistí, jak super je být k sobě i ke druhým upřímný a brát život trochu vážně - a sebe tolik vážně nebrat". Každopádně Hugh Grant do té role sedí, škoda jen, že ostatní zas tak moc výrazní nebyli, protože parta, co se sešla na kurzu, i někteří učitelé by mě, co se týče jejich postav lákali k podrobnějšímu průzkumu. Fajn na odreagování.