Hvozd

59%
Hvozd
V Hardyho filmu se stromy stanou osudnými rodině biologa, který zkoumá ekosystém jednoho irského lesa, a zjistí, že v jeho útrobách se nachází něco mnohem děsivějšího, než jsou muchomůrky a kůrovec. Nadpřirození zloději dětí z irských lidových legend se skamarádili s parazitickou houbou, jejíž spóry proměňují živé bytosti od mravenců po člověka v poněkud krvelačnější verze středozemských entů, a podnikají loupežné výpravy do domácností obyvatel blízké vesnice. A nejoblíbenější kořistí těchto hrozivých mytologických Rumcajsů jsou novorozeňata. (Festival otrlého diváka)



xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Trochu staromilské v tom, že se tvůrci nebojí kvantity a určité čistoty, která ale má co do sebe. Hezky se tu střetává hororová metafora rodičovství a přírody - oba motivy pohromadě tak silné se nevidí často.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Corin Hardy se sice ani zdaleka nepřiblížil horrorovému Olympu, ale tenhle příběh je rozhodně koukatelný, má řadu nápadů, několik výtečných scén a hlavně udrží divákovu pozornost až do konce, o čemž si většina podobně laciných horrorů může nechat jenom zdát. Uvidíme tedy jak dopadne jeho spin off k V zajetí démonů 2 o démonické jeptišce.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Horo jak má být, žádná fraška, která si na horor jen hraje. Samozřejmě se to nedá srovnat s peckama jako jsou V zajetí démonů, ale když si člověk k tomu doma udělá dobrou atmošku, tak je úspěch zaručen:-) Každopádně dobře natočené i dobře strašidlené, ty irské lesy jsou fakt mazec. 77%

Dodatečné informace

Původní název:
The Woods (více)
  • USA Hvozd
  • USA The Woods
  • USA The Good People
  • USA The Hallow
Země původu:
USA, Irsko, Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění