Bílý bůh

65%
Bílý bůh

Hlavním hrdinou tohoto napínavého příběhu o vztahu lidí a psů je kříženec Hagen, který je řízením osudu oddělen od svojí milující paničky, třináctileté Lili, a musí se naučit přežít v nelítostném světě psů bez domova. Bojuje proti zlým lidem a nakonec i o holý život, ale stále se snaží najít svou milovanou Lili. Brzy ovšem zjistí, že pes je možná nejlepší přítel člověka, opačně to ale neplatí. Ve strhujícím finále se Hagen postaví do čela dvousethlavé psí smečky, aby svým trýznitelům vrátil vše i s úroky.

Alegorický příběh, během nějž hlavní psí i lidští hrdinové projdou zásadní proměnou, nabízí divákovi silný filmový zážitek, katarzi a smíření. Díky napínavému příběhu a skvělé práci se zvířecími a lidskými herci je Bílý bůh film s velkým diváckým potenciálem. Zároveň jde o žánrový experiment, který kombinuje dobrodružný příběh s nadčasovým morálním poselstvím zpochybňujícím nadřazenost lidské rasy. (Artcam)

 




Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9.5
Nedávno mi zemřel můj kamarád bígl Morrisek v deseti letech a osmi měsících, tak jsem se šla podívat na tento film o přátelství chlapce a psa. Kříženec Hagen byl skvělý. Hned bych ho brala! Je to opravdu FILMOVÝ ZÁŽITEK! Jsem ráda, že jsem tento film viděla.
lukas
lukas
1 523 bodů
6.5
Na tenhle film jsem hodně zvědavej.
paniks
319 bodů
7.5
Klasický příběh o přátelství člověk a psa. Doporučuji, příjemné k odpočinku.

Dodatečné informace

Původní název:
Fehér Isten (více)
  • Maďarsko Bílý bůh
  • Maďarsko Fehér Isten
  • Maďarsko Bílý Bůh
  • Maďarsko White God
Premiéra v ČR:
5. 2. 2015
Distributor:
Artcam Films
Země původu:
Maďarsko, Německo, Švédsko
Rozpočet:
2,2 mil. USD
Tržby:
0,28 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Bílý bůh je dostupný s českými titulky

Powered byJustWatch