Blbý a blbější

73%
Blbý a blbější

Lloyd Christmas pracuje jako řidič luxusní limuzíny, svěřený vůz se však snaží využívat i k okouzlování dívek, což se mu však moc nedaří. Harry Dunne zase pracuje jako řidič pro psí kadeřnictví - jeho dodávka je upravena do podoby psí hlavy, podobně vypadá i jeho pracovní oděv. Oba přátelé doufají, že si zanedlouho našetří na vysněný obchod s červy. Pak ovšem Harry přiveze psíky upravené na výstavu upatlané a dostane vyhazov. Podobně dopadne i Lloyd, když veze na letiště půvabnou Mary Swansonovou a svěřený vůz v okouzlení nabourá. Všimne si, že dívka zapomněla u letištního eskalátoru svůj kufřík, marně se ji však pokouší dohonit. Lloyd ovšem netuší, že v kufříku je výkupné, jež Mary domluveným způsobem předávala únoscům...




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Blbý a blbější patří mezi ty nejlepší komedie ve filmové kariéře Jima Carreyho a rozhodně se řadí i mezi nejlepší komedie vůbec. Vždyť už je to přes dvacet let co tento snímek vyšel a stále je to zábava k popukání. Ústřední dvojice Carrey - Daniels si náramně sedli a ty dva idioty ztvárnily geniálně. Těch hlášek,nechutností a absurdních scén je prostě tolik,že to můžu jen všem vřele doporučit,protože tohle je pravá komedie ve své čisté formě.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
8.5
I když je tato komedie v televizi vysílána až dost často, rád se na ní vždy znovu podívám. Jim Carrey ve vrcholné formě a Jeff Daniels mu sekunduje více než dobře. Spousta vtipných scén, někdy až přes čáru. Sice klasický příběh, ale cestou zažije tato dvojice exotů opravdu humorné chvíle.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
6
Road movie jaký snad svět neviděl. Ztřeštěná komedie s dvěma potrhlými kamarády jedoucí napříč Amerikou, jen aby jisté ženě vrátili údajně zapomenutý kufřík na letišti netušíc, že je plný peněz a že tam byl ponechán schválně coby výkupné pro únosce. Ano, u Hollywoodu je zcela běžné, že se do komedie vkládá kriminální motiv a tak ani tento snímek nemůže být výjimkou. Jim Carrey opakující svůj komediální talent předvedený už ve snímku 'Ace Ventura: Zvířecí detektiv' (1994) a Jeff Daniels snažící se mu sekundovat. A vcelku se daří, jenomže čím je ten snímek starší, tím víc dané ztřeštěnosti každou další minutou stopáže spíše padají do neskonalé trapnosti. Humoru je tu samozřejmě více než dost, ale ty neustálé ksichtíky a přetvářky prostě velmi brzy unaví. Film je tak hloupý až je zábavný v celém svém konceptu těžkopádnosti. Snímek je tedy určen hlavně pro ty diváky, které pobaví, když se dospělí chovají jako děti. Nic víc, nic míň.

Dodatečné informace

Původní název:
Dumb & Dumber (více)
  • USA Blbý a blbější
  • USA Dumb & Dumber
  • USA Blbý a blbší
Premiéra v ČR:
4. 5. 1995
Země původu:
USA
Rozpočet:
16 mil. USD
Tržby:
247,28 mil. USD (celosvětově)

Další z kolekce Blbý a blbější


Podobné


Powered byJustWatch