Zmizelá

84%

Komentáře a recenze 142

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Zmizelá je bezesporu výborným filmem,ale to rozuzlení situace mne nechalo nějak chladným a vlastně mně i moc neoslnilo. Režie od Finchera je jako vždy bezchybná a i Ben hraje nad poměry dobře. Hudba od Trenta Reznora je naprosto dokonalá. Výborně jsem se bavil,ale čekal jsem něco víc.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Prvotřídní thriller. Propracovaný i když lehce předvídatelný scénář. Herci zahráli nad svoje možnosti a myslím, že věděli, že to bude pecka. Tohle je ten typ filmu, kdy se vám nechce zajít pro nějaký ten nápoj, aby neutekla zbytečně ani vteřina.. 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 266 bodů
10
U Zmizelé se mi jako první vybaví slovní spojení "zábavný brak", čímž ani trochu netvrdím, že nemá přesah, nebo je nedejbože hloupá. Pokud bych ji měl ale vnímat jako realistické, mrazivé drama, musel bych se tomu maratonu (ne zrovna šokujících) zvratů vysmát. Pokud ho vnímám jako záměrné dotažení konceptu "nízký žánr" k dokonalosti, tak se nemusím smát tomu filmu, ale s tím filmem, protože zábavné to je opravdu hodně. A nechce se mi věřit, žr by se to FIncherovi natolik vymklo z rukou, takže palec nepochybně nahoru. 4 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Kubrick má Eyes Wide Shut a Fincher má svou Gone Girl. Krásně cynický pohled na manželství a dlouhodobé vztahy v napínavé detektivce, která se "tím" twistem v půlce změní v hutné drama. Další dokonalý Fincher.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Bomba! Zmizelá rozhodně stojí za plné vstupné. Výborně vyprávěný příběh plný nečekaných zvratů, úžasná Rosamund Pike, skvělá režie Davida Finchera a je tam toho tolik, že na jedno zhlédnutí je to zatraceně málo. Tenhle film je klasika!
lamps
lamps
15 150 bodů
9
Neptejme se, co jsme schopni udělat pro naši manželku, ale co je ona schopna vykonat pro nás - možná bychom byli hodně překvapeni. Nemám možnost polemizovat o tom, do jaké míry se podařilo vystihnout myšlenkovou perspektivu knihy ani jakým dojmem zapůsobila na čtenáře skutečnost, že film v druhé polovině směřuje veškeré sympatie pouze na jednu stranu barikády (v rámci spoilerování nebudu uvádět, o jakou stranu se jedná), a upřímně se o to ani nechci moc starat. Hlavní věc je, že Fincher opět dostál své kvalitě a výrazně se zasadil o to, že do zatím neexistující encyklopedie 5000 filmů, které musíte vidět si mohou připsat budoucí autoři dalších pár řádků. Nejedná se pravda zase o takový festival hutné atmosféry jako v případě Sedm nebo Mužů, kteří nenávidí ženy, ale minimálně s posledně jmenovaným snímkem spojuje letošní Gone Girl hned několik paralel svědčících o nepolevující účinnosti Fincherova specifického stylu. Přestože film od prvního pohledu působí dojmem, že každičká scéna i obraz byly rozpitvány a rozebrány do takřka picassovské dokonalosti, náročný příběh i tak neskutečně odsýpá a diváka udržuje ve strnulé pozornosti, co a jak se bude dít dále. To ale platí zhruba do poloviny. Druhá část příběhu totiž vinou stagnující mysteriózní linie, která do té doby tak perfektně fungovala, trochu postrádá jak dřívější tempo, tak hlavně ten veledůležitý prvek záhady, bez něhož nikdy nemůže Fincherův styl v tomto žánru plnohodnotně fungovat. A tady se možná dá mluvit o jisté slabině ve scénáři, který je sice zkonstruován do unikátní psychologicko-detektivní mozaiky a zaslouží si plné uznání z řad vlivné kritiky, ale paní Flynnové bych stejně do budoucna poradil "Bez Finchera ke scénáři nelez". Nikdo jiný by totiž nezvládl natočit něco natolik poutavého a inteligentně vyhlížejícího, když samotné motivace hlavních postav se mi, při vší úctě, zdají poněkud nevěrohodné a nafouknuté do přehnaně filozofických rozměrů. Ale asi je to pouze můj problém.. 80% ------- Po druhém zhlédnutí hodnocení navyšuji. Fincher opět dokázal natočit atmosférickou lahůdku, která, ač je divák již obeznámen s celým příběhem, probouzí už jen svou kompoziční výstavbou opakovaně neskonalý obdiv. Navíc se opravdu jedná o zřejmě nejlepší kritiku drtivého vlivu, jakým v současné době disponují nenasytná masová média. Klaním se v pokoře, pane Režisére..
sabule
14 227 bodů
8
Je to jedno z nejlepších dramat posledních dob s velmi nečekaným a smutných rozuzlením.Režisér Fincher má pro takové nerváky slabost a zdá se,že si v nich užívá.Je sympatické od hlavního hrdiny,že se nikdy nesmířil s tím,že se jeho manželka ztratila a celý film je odhodlaný ji najít.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Neuvěřitelně silné dílo, vynikající psychohra a Affleck si to neuvěřitelně dává. A Pike je novodobá Sharon Stone
headhunter
headhunter
10 287 bodů
10
Fincher prostě opět nezklamal (mě osobně nikdy ničím). Je to celkem dlouhá pecka, která nemá fakt předvídatelný konec (to se u Finchera ani moc předpokládat nedá, že jo?). Ben zahrál taky ´ok´ a jako jeho dost "noisy fucker" Rosamund Pike jako milující manželka byla taky cool*
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Hodnotit Finchera je strašně těžké. V porovnání s jinými je pořád strašně napřed, ale v porovnání sám se sebou už nedokáže tak strhnout. Zmizelá je krásná filmařina, ale u Davida člověk (aspoň v mém případě) chce víc.