O princezně na klíček

59%
O princezně na klíček
O princezně na klíček

V pohádkové komedii se narodila podivná princezna. Lze ji natahovat na klíček jako mechanickou hračku. Na první pohled to vypadá jako jistá výhoda, neboť zlobí-li takové dítě, rodiče je prostě nenatáhnou. Dostaví-li se ale čas dospívání a s ním i první láska, už to není tak jednoduché. Však také měla princezna Mařenka se svou "zvláštností" nemalé potíže. (oficiální text distributora)




Pete69
Pete69
29 978 bodů
7.5
Zábavná až potrhlá pohádka, která sem i opravdu líbí. Petr Nározný s Ivou Janžurovou jsou jako potrhlý královský pár perfektní a šlo jen těžko zvolit lépe. Pohádka skutečné pobaví a vždy se na ní rád podívám. V osmdesátých letech se podobných pohádek natočilo dost a je to dobře.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 012 bodů
7
Je to blbina, ale poměrně vtipná. Zejména mi připadá vtipný princ inženýr Horáček, nápadník oné mechanické princezny Mařenky (Světlana Nálepková), kterého představuje Miroslav Vladyka. Samozřejmě vévoda Žán v podání Petra Nárožného je dobrá, vtipná postava, a v malé roli profesora doktora se zde "blýsknul" Jiří Wimmer. Hudba Petra Skoumala mě nenadchla zas až tak moc, nicméně se dá tato pohádka zařadit mezi zdařilé pohádky let osmdesátých, která nejsou pro pohádkovou tvorbu žádným ternem.

Dodatečné informace

Původní název:
O princezně na klíček (více)
  • Československo O princezně na klíček
  • Československo O princezne na klícek
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění