25. hodina

75%
25. hodina

Svobodný život Montyho Brogana (Edward Norton) se rychle chýlí ke konci - za 24 hodin si začne odpykávat sedmiletý trest ve vězení. Někdejší král Manhattanu dá brzy sbohem způsobu života, na který si zvykl - životnímu stylu, který mu otevřel dveře nejluxusnějších newyorských klubů, ale také jej odcizil od jeho nejbližších. Během posledního dne na svobodě se Marty pokusí znovu spojit se svým otcem (Brian Cox), který na něj nikdy nezanevřel, a sejde se se dvěma nejlepšími přáteli ze starých časů, Jacobem (Philip Seymour Hoffman) a Slaughterym (Barry Pepper). Ve hře je také jeho přítelkyně Naturelle (Rosario Dawson), která mohla (ale nemusela) být člověkem, díky jehož informaci se o Montyho začala zajímat policie. Monty si není ničím příliš jistý, ale s rychle ubývajícím časem je třeba učinit několik důležitých rozhodnutí.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
K 25. Hodině jsem se dostal ihned po shlédnutí filmu kult hákového kříže. Já vlastně ani neměl jinou možnost,protože na mne Edward Norton udělal takový dojem,že jsem okamžitě sáhl po dalším jeho snímku. A byla to trefa do černého. 25. Hodina je prvotřídní filmový zážitek,který mne jenom utvrdil v tom,že Edward patří mezi ty největší herecké talenty. Příběh je jednoduchý,ale účel to plní. Poslední den na svobodě,poslední šance urovnat vše potřebné.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
8
Příběh drogového dealera, který prožívá svůj poslední den na svobodě. Celou dobu jsem měl tendenci litovat a soucítit s drogovým dealerem, což není tak složité, Edward Norton to zahrál skvostně a byl vykreslen, jako jasný klaďas. Vynikající konec mi pomohl v rozhodování, že to bude za 80%. Na film se mi moc dobře dívalo.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
Velice zajímavý snímek, který má myšlenku, depresivní atmosféru a roušku vlastenectví. Norton se tu vytáhl a předvedl vskutku svůj asi nejlepší fenomenální výkon. Jeho monolog jakoby všem mluvil do duše. Vývoj všeho je velmi nejistý a tak tím budí v divákovi zvědavost, co se bude dít dál. Málo takových filmů.

Dodatečné informace

Původní název:
25. hodina (více)
  • USA 25. hodina
  • USA 25th Hour
Premiéra v ČR:
17. 4. 2003
Země původu:
USA
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
24 mil. USD (celosvětově)

Powered byJustWatch