Princezna Mononoke

84%
Princezna Mononoke
Za dávných časů, v divokých hvozdech Japonska začíná mýtický boj mezi rozrůstající se civilizací lidí a zvířecími božstvy, která vládnou lesům. A také příběh lásky lidského dítěte vlčí bohyně - princezny Mononoke - a válečníka věřícího v mír mezi lidmi a přírodou - prince Ašitaky. (oficiální text distributora)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Moc pěkná pohádka, je to Japonské, takže to samozřejmě musíte brát s nadhledem. Japanimace jsou zkrátka jedinečné a když se povede příběh, tak to stojí za to. Fantasy s moderním poselstvím, hlavně s na to ale krásně kouká a film jsem dal "na jeden nádech" a o to jde..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Jedno z mých prvních anime. Rád bych mu dal plný počet. Za tu fantasii, za tu atmosféru. Někdy mi ale přišlo, že se celý snímek až fanaticky snaží dát nám svoje poselství a právě to ho mírně sráží. Pořád je to ale velkolepá podívaná, která v žebříčcích nejlepších filmů působí jako čerstvý vánek a "něco jiného". Díky i za to.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Vlastně tomu ani nemám moc co vytýkat. Ať už je to úžasný mýtický příběh, hudební doprovod nebo ta ohromně poutavá výprava, jakou si u jiných animáků nedovedu vůbec představit. Problém je prostě v tom, že celá zápletka, jakkoli brilantně rozvedená a nápaditá, mě nedokázala účinně strhnout a donutit mě dvě hodiny bez hnutí prosedět před monitorem. Takže všechno OK, bavil jsem se a užíval si netradiční dobrodružnou podívanou, ale vrcholné americké animáky se mi stále zamlouvají mnohem víc..

Dodatečné informace

Původní název:
もののけ姫 (více)
  • Japonsko Princezna Mononoke
  • Japonsko もののけ姫
  • Japonsko Princess Mononoke
  • Japonsko Princezná Mononoke
Země původu:
Japonsko
Čeština:
Princezna Mononoke je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch