Hrůza na jevišti

70%
Hrůza na jevišti
Hrůza na jevišti

Jonathana Coopera hledá policie, která ho podezírá, že zabil manžela své milenky. Jeho přítelkyně Eve Gill mu nabízí úkryt a Jonathan jí vysvětluje, že skutečným vrahem je jeho milenka, herečka Charlotte Inwood. Eve se rozhodne pátrat na vlastní pěst, ale když se setká s detektivem, který má případ na starosti, nečekaně se do něj zamiluje.




Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
Slabší film Alfreda Hitchcocka. Propletená detektivka, trošku předvídatelné, ale to je tím, že už mám pár filmů od Hitchcocka za sebou. Příběhu dominuje komplikovanější příběh, ale chybí mu více hutná atmosféra a napětí také není ve vysoké hitchcockovské kvalitě. Dobrý film - 60%.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Alfred Hitchcock si po válce odskočil podpořit kamarády do Anglie a natočil tam hollywoodský film s Marlene Dietrich a celkem sympatickou Jane Wyman, která s hrůzou zjistila, že Marlene Dietrich nosí kostýmy ušité samotným Christianem Diorem a zároveň jí režisér nechává samotnou připravovat záběry a komunikovat se štábem. A co si budeme povídat, záběry od ní jsou prostě bezvadné. Hitchcock napětí umí skvěle a i když tohle není jeho top film, je to pořád svižná zábava!
avenis
avenis
7 909 bodů
10
Bezchybné a místy i vtipné drama o jedné obyčejné vraždě. Alastair Sim je velký sympaťák a Jane Wyman poněkud zastiňuje divu Marléne Ditrich, která pravidelně střídá pohled vzhůru a dolů, což spolu se rty je to jediné, co se pohybuje na její jinak kamenné tváři. (6.11.2014)

Dodatečné informace

Původní název:
Hrůza na jevišti (více)
  • Velká Británie Hrůza na jevišti
  • Velká Británie Stage Fright
  • Velká Británie Tréma
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
1,45 mil. USD
Tržby:
1,9 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění