Na divoké vlně

68%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Velmi slušně natočené sportovní drama,které se věnuje jednomu z nejpěknějších a nejzajímavějších sportů. Tento životopisný snímek jede opět podle zaběhlé šablony (občas je to klišé přes klišé),ale díky výborným hercům vůbec nenudí a s blížícím se finále nechybí i emoce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
8
Přívětivý sportovní snímek tentokráte o surfování, velkém snu, tvrdého tréningu a dosažení cíle. Filmová pocta legendě, která ve světě surfu něco znamená. Natočeno je to takovým stylem, že i naprostý laik pochopí veškeré sounáležitosti s technikami surfování a potřebným vlnám. Dramatická atmosféra je po celou stopáž cítit jako mořská sůl, což ve spojení s nespěchajícím tempem a výbornou kamerou vyvolává skvělou podívanou téměř až se závistí. Kdo by si to ihned také nezkusil. Z počátku švih sice krapet pokulhává, ale to je jen vlivem potřebného představování hlavních postav. Po chvíli se to však náležitě rozjede a byť zakončení asi mnohý očekával přeci jen trošičku jinak, naskytne se úžasná dramatická sportovní podívaná o disciplíně, jaká je nám středoevropanům v podstatě cizí.
avenis
avenis
8 196 bodů
5
A jedno oko nezůstalo suché... Ale ne, nechci film shazovat. Není špatný a jako sestřih povedených jízd na vlnách velikosti baráku je docela zajímavý. To ostatní, ten děj kolem, to je zbytečná výplň, která svou šablonou připomíná tolik jiných filmů s tématem problematiky dospívání. To o rok mladší film "Surfařka" o Bethany Hamilton má mnohem větší grády. Takže co se mi (kromě záběrů na prkně) ještě líbilo? Vlasy Gerarda Butlera a celý Johnny Weston. A soukromě si myslím, že tenhle adrenalínový sport je docela bláznivá ruská ruleta. (19.6.2022)
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 409 bodů
4
Mám rád surfing. Mám rád surfařské filmy. Jsem smířen s tím, že surfařské filmy (pokud se nejedná o dokumenty) jsou obvykle špatnou kompilací různých klišé. Ale toto bylo ještě horší než obvykle. Zachraňují to jen velké vlny na velkém plátně. Jinak jsem trpěl. To si Jay Moriarty nezasloužil... České kinotitulky dost tragedie.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Já osobně nepohrdnu takovýmto filmem jako je Na divoké vlně, spíše tím myslím film jako sportovní drama. Kdybych na to nahlížel jen z této stránky, byl by to pro mě špičkový film. Nezáleží jaký je to sport, ale když je to správně natočené a vidíte i to úsilí, které je k úspěchu potřeba, nakonec prostě podlehnete a začnete film prožívat a máte dobrý pocit když, hrdina dosáhne vytouženého cíle. S tímto jsem byl spokojen, ale některé aspekty filmu se mi nezamlouvaly. Postava Frostyho se mi tam trochu nehodila. Nemyslím tím z hlediska borce-surfaře, ale z hlediska náhradního táty, který rozdával rady, jakoby snědl všechnu moudrost světa. To mi trochu nesedělo. Další věc, kterou bych vytkl byl milostný příběh, vím že není důležitý a osobně bych ho tam nějak necpal, ale chápu tvůrce, že to k tomu patří. Nelíbilo se mi jak se najednou dali dohromady, ale jak jsem řekl, není to důležité a celkově bych film zahrnul do mého pomysleného žebříčku jako úspěšný. 79%
filip-stich
312 bodů
8.5
Velmi povedený film natočený podle skutečné události.
navrc.007
navrc.007
189 bodů
8.5
Pěkný film, škoda tak nadaných lidí :-/ pěknýýý :-)