Sliders

75%

Komentáře a recenze 1

Dle počtu bodů
Pasadenka
Pasadenka
608 bodů
7
I když tento seriál hodnotím hodně dlouho po tom, jak byl vysílán, tak musím přiznat, že mám slabost pro tyto staré sci-fi. Je na nich něco. Možná to, že omezená technika dávala větší prostor pro povídání. Klouzači klouzají po různých dimenzích dávno před tím, než se v obecném povědomí mluvilo o paralelních světech. :)

Seriál vychází z jednoduché premisy. Quinn vytvořil unikátní přistroj, kterým otevírá portál do paralelních realit. Avšak co čert nechce, společně s kamarády se dostane do cyklu přechodů, neboť přístroj má poruchu a odpočítává okna, různě dlouhá, kdy bude možné otevřít další portál. Bohužel bez kompasu nevědí, jak se dostat zpět domů a pokaždé mají naši klouzači omezený čas na to, aby zjistili, zda jsou doma.

Tyto jednoduchá pravidla nám otevírají nespočet nevšedních dobrodružství. Seriál pak hledá nové cesty, jak se oživit, abychom pak v poslední sérii měli nepřítele, jenž je nutné porazit.

Jak to u epizodických seriálech bývá, první 2 – 3 série jsou nejlepší. Pak nám začnou odpadat herci a měnit pravidla seriálu a už se nepovedlo jej smysluplně udržet.

První dvě série jsou však i dnes moc dobré a oplatí se na ně podívat. :)