Aréna

46%
Aréna

Jak vydělat miliony na touze lidí vidět krev? Protřelý sadistický obchodník (Samuel L. Jackson) to dokázal, když vybudoval impérium pomocí internetové stránky, na které spolu novodobí gladiátoři svádí souboje na život a na smrt. Jeho nejnovějším objevem je David Lord (Kellan Lutz), požárník, kterého unesli, uvěznili a donutili bojovat o vlastní život. Aby se David dostal na svobodu, je ochotný utkat se v sérii krvavých zápasů. Své soupeře zdolává jednoho za druhým, ale nejtěžší bitva ho ještě čeká. Teprve během ní rozpoutá skutečné krveprolití a odhalí tajemství, kvůli kterému se může celý výdělečný podnik zhroutit. Ve vedlejších rolích se představují Daniel Dae Kim (TV seriál "Ztraceni") a Nina Dobrev (TV seriál "The Vampire Diaries").




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Souboje v aréně na život a na smrt. Velmi vděčné téma bojových filmů na přelomu 80. a 90. let. Tvůrci tohoto snímku se k takovému námětu opět vrátili a vytvořili biják za použití už mnohokrát zfilmované šablony. Takže nepředstavují nic nového či originálního. Tedy snad jen jedna jediná věc. Místo zápasů zde není klasická aréna jak ji známe, ale místnost se zelenými zdmi. Různé prostředí se počítačem dodatečně dotváří pro internetový přímý přenos. Vizuálně to tedy nevypadá nijak špatně. Díry jsou však ve scénáři a v ne zrovna nejlépe propracované choreografii. Brutálně sice vypadají, ale zdají se mi nějak nedotažené. S porovnáním s těmi staršími snímky však zase o nic hrozného nejde. Tenkrát byli i daleko horší. Pro novou generaci tedy tento snímek nebude ničím vyjímečným, pro ty starší jen malá nostalgická připomínka.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Film v podstatě podobný (a snad i nápadem vykradený) Rallye smrti. Souboje, bitky a závěrem i popravy se opakují a nenabízí nic inovativního. Vše se dalo předvídat. Bodejť by ne, když už tu něco podobného bylo.
pantak
pantak
3 367 bodů
4
Film který není rozhodně na přemýšlení.

Dodatečné informace

Původní název:
Arena (více)
  • USA Aréna
  • USA Arena
  • USA Aréna mrtvých
Země původu:
USA
Rozpočet:
10 mil. USD
Čeština:
Aréna je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch