Čarodějky ze země Oz

40%
Čarodějky ze země Oz
Plakát traileru

Příběh minisérie Čarodějky ze země Oz začíná na venkovské farmě rodiny Galeových v Kansasu. Malá Dorotka si kreslí na zamlžené okno a vypráví svému psu Totovi o svých jarních plánech. Náhle do jejího pokoje vlétne motýl, zatímco rodiče Frank a Maud si v kuchyni povídají o neobvykle chladném počasí.
Náhle se přižene tornádo. Frank a Maud vyběhnou ven, popadnou Dorotku a vtáhnou ji dovnitř do bezpečí. Ta však zjistí, že Toto zůstal venku v bouři, a znovu vyběhne před dům.  Frank ji následuje, ale vtom uhodí do stromu blesk, ten se skácí na dveře do sklepa a uvězní Franka a Maud uvnitř.
Dorotka vběhne do domu a s Totem se schová pod postel. Dům se otřásá, okna se roztříští a najednou je velká zima. Dívka a pes se vzájemně uklidňují, ale když chtějí vyjít ven, zjistí, že ještě stále zuří bouře. Jsou přímo v jejím středu. Dorotka se vrací dovnitř, dům se vytrhne ze základů a vzlétne.
Nyní je Dorotka dospělá. Ve dne pracuje v cukrárně s kamarádem Allenem, ale po večerech píše dětské knížky podle svých vlastních snů. Dostane dopis, který ji zve do New Yorku, s nabídkou, aby publikovala své knihy. Má obavy opustit strýčka Henryho, který zůstal sám, ale on ji povzbuzuje, aby odjela a šla svou vlastní cestou. Dorotka váhavě souhlasí a do Kansasu pro ni - a pro jejího pejska  - přijíždí newyorská agentka Billie Westbrooková.
Dorotka si ve velkoměstě vybaluje věci a vypráví Totovi, jak moc se na New York těší a chce si ho užít. Strýc Henry v Kansasu mezitím zajde do Dorotčina dětského pokoje a zjistí, že si tu zapomněla pár věcí, včetně jejího obrázku s rodiči, stříbrných střevíčků a mapy podivné země zvané Oz.




Scénář:

Dodatečné informace

Původní název:
Čarodějky ze země Oz (více)
  • USA Čarodějky ze země Oz
  • USA Dorothy and the Witches of Oz
  • USA Witches of Oz, The
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění