Angelika a sultán

60%
Angelika a sultán

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac.
V páté závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezi tím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek život v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Závěrečný pátý filmový díl plně navazuje na předešlý film, neboť jak známo byli natočeny současně. Opět tedy šla romantika z prvních snímků do ústraní a děj se zaměřuje především na dobrodružství, které nyní připomíná spíše pohádku. O Angeliku usiluje samotný sultán Maroka a Joffrey de Peyrac coby galejník míří za její záchranou. Severoafrická muslimská říše má samozřejmě svá úskalí a zákony, které hraběnka okusí na vlastní kůži. Křesťani jsou mučeni, zabíjeni, zkrátka likvidováni ve velkém a tak není divu, že Angelika byla pro svou neomalenost dokonce zbičována. Je logické, že po dějové stránce následně dojde k útěku. Podaří se? A co Joffrey? Scénáři chybí příznačnější zpracování a plynulejší tempo. Takto to vypadá, jakoby snímek k sérii snad ani nepatřil. Ano, je to vinou jednoduchého a vcelku rychlého vývoje děje a hlavně chybějícího kouzelného romantismu. Ale i přes to všechno se jinak nejedná o nijak špatný film. Takovýchto dobrodružných snímků bylo ve své době natočeno daleko více a to i daleko horších.
Fingon
16 886 bodů
4
Tak a je tu konec. Na můj nejmilejší díl (Angelika se bouří) už nedošlo. Bohužel, nebo bohudík?
cerfik
cerfik
7 890 bodů
6
Příjemná oddechová romantická podívaná s příchutí orientu a neodolatelné krásy Angeliky již hraběnky de Peyrac. Děj už je ohraný, ale stále se na to příjemně kouká.


Dodatečné informace

Původní název:
Angélique et le sultan (více)
  • Itálie Angelika a sultán
  • Itálie Angélique et le sultan
Premiéra v ČR:
29. 11. 2022
Země původu:
Itálie, NSR, Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Angelika a sultán


Powered byJustWatch