Hranaři

38%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
1
Hranaři jakožto první a prozatím i poslední film Tomáše Zelenku rozhodně žádnou slávu do světa filmu neudělal. To co předváděli herci na plátně a vlastně celý scénář je na úrovní Béčkových filmů,které si v America normálně zaslouží vyjít rovnou na dvd,ale jen u nás je možné,aby něco takového šlo i do kina. Čeští filmaři celkem zvládají historické snímky,ale jak se jedná o něco jiného,tak je problém. Thriller a Horor jsou v naších končinách stále zapovězené žánry a jen málokdy se objeví něco ucházející kvality.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
1
Po předlouhé době opět   někoho napadlo natočit ryze   český thriller z českého   prostředí. A opět to byl   špatný nápad. Jednoduše   řečeno: Když to neumím,   tak to nedělám! Není tu   hlavní role, není tu   záporná role, není tu   napětí, není tu drama,   nehláškuje se tu,   seriálovým hercům se to   prostě věřit nedá. Má to   vůbec nějaký děj? Žádný   jsem nezaznamenal. Nuda, nuda,   samá nuda. Zlatý major   Kalaš, to byla jiná škola.   Současní tvůrci kriminálek   a thrillerů by se měly   nejdříve přiučit od   filmařů z dob normalizace a   pak se do toho pustit. Jinak   je to zbytečná ztráta času   a filmového materiálu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
2
Tenhle film je něco mezi thrillerem a parodií na thriller. Stylizace na úrovni televizní reklamy (kterou dokonale podtrhává všudypřítomný product placement) dělá ze všeho ještě směšnější zážitek, protože napovídá, že to snad filmaři mysleli vážně. Třískův závěrečný monolog to zase naopak vyvrací, tak těžko říct.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Jediný Langmajer včas pochopil, v čem to vlastně je, a tak ta role radního vážně stojí za to (ikdyž takový Dejdar s hlasem napodobujícím Baleova Batmana taky způsobuje nejeden záchvat smíchu). Jinak Hranaři nabízí ne moc srozumitelný děj říznutý dialogy na úrovni odpadových nováckých seriálů a hlavně zbytečné množství postav (z jediného důvodu, aby tvůrci mohli ukázat, kolik že známých herců dokážou narvat do svého filmu)..
avenis
avenis
8 145 bodů
5
Na tohle už jsem asi stará... nestíhám sledovat, kdo je kdo, kdo s kým, o čem, pro koho... Nesourodý výběr herců. To je první, co mě napadlo. Brožová o 5 let starší než Rašilov a vypadá to, že o 10. Cibulková vypadá, že právě Etzlerovi přišla na Pavlovčinovou a je celá v křeči. Čeští mafiáni vůbec nevypadají mafiánsky a nadržený Langmajer, to je taková hezká tečka (na čele) za tím naším příběhem... (19.2.2021)
Kamil Fila
Kamil Fila
4 112 bodů
2
Působí to asi tak, jako by režisérem byl Andrej Babiš a přebralo to všechnu jeho zmatenou a hrubou dikci.
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
dobrej film
tindersticks
tindersticks
783 bodů
2.5
Scénář velmi slabý, herecké výkony na hranici parodie (Langmajer), scény nesourodé,plné klišé (prostitutky, whisky), chaotická nepřehlednost, podivný střih. Konspirativní pomrkávání bylo zřejmě Tomášovi Zelenkovi málo, takže sdělení naservíroval dvojicí Třiska/Pavlata po lopatě na konci filmu, aby i váhajícímu divákovi došlo, v jakém světě to žijeme. Nehezký a zbytečný film.