Silent House

51%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 290 bodů
6
Celkem slušná atmosféra i herci, ale neutáhne to ani svou skromnou stopáž. Některé scény jsou natahované do nekonečna, a to zcela bezdůvodně...
lamps
lamps
15 156 bodů
4
Hezký pokus, který ale nad vodou drží jen experimentální forma "na jeden záběr", díky níž jsme nonstop s hrdinkou a nelze moc dopředu odhadnout závěrečný twist, a jako vždy přesvědčivá či chvílemi jen vizuálně bezchybná Elizabeth. Příběh je hrozně nudný a hloupý a finální rozřešení tenhle dojem vlastně nenarovnává, jen k němu podsouvá trochu jiná zdůvodnění.
Pas
Pas
6 225 bodů
1
Zcela prázdná "duchařina" z temného domu. A kde se nedostává obsahu, měla by jej nahradit forma: celý film tedy vypadá jako točený v jediném záběru bez viditelných střihů (což občas připomene až "found-footage"). Tudíž dlouhé desítky vteřin sledujeme vyděšenou tvářičku Elisabeth Olsen, jak se schovává nebo někam utíká. A strašidelné to chvilkami určitě je, ke konci i slušně psycho, jen se mnohokrát dostaví i pocit bezobsažné nudy.
Verush
248 bodů
3.5
Nápad není špatnej.. Ale proč je proboha 70 minut 80-ti minutovýho filmu tak strašně nudných.. Semtam jsem musela kus přetočit, protože to se fakt nedalo.. Ta holka je tak neskutečně hloupá a navíc se chová jako, no řekněme, nesmyslně.. Přitom se s tím dalo pracovat, to rozhodně, ale ne minutovou stopáží, kdy je záběr na tmu, jakože prostě nic jen tma a nic se nestane, žádný baf, pointa, prostě jen tma.. Takže takhle (tohle) ne, přátelé..