The Kid

68%
The Kid
Plakát traileru

Kevin Lewis nikdy nedostal šanci. Vyrůstal v chudém prostředí londýnského sídliště, byl často bit a ponechán svými rodiči o hladu, ve škole byl šikanován a nakonec ponechán osudu i sociálním úřadem. Jeho život mu vlastně nikdy nepatřil. Dokonce i poté, co je mu přidělen dohled, se ocitá na ulici, chycen do pasti kriminálního podsvětí, ve kterém je známý jako „The Kid". Kevin přesto přežije, aby si pro sebe vydobyl lepší život. Srdcervoucí a inspirující příběh, který se skutečně stal… (Film Festival Zlín)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Příběh o člověku, který dostával již od dětství od života takové rány, jaké si mnozí ani neumíme představit. Týrání od rodičů, šikanování spolužáky, nepochopení sociálního úřadu a ponechaní ho napospas osudu, kriminální past na ulici a v podsvětí, lsti, podvody, neúspěchy. Ale bojoval dál. Nenechal se ničím ani nikým zviklat a ve víře sobě vlastní bojoval silně dál. Šokující osud vyvolávající mnohé otázky se skutečně stal a o to více je k neuvěření. Emotivní vyjádření toho všeho však nemá za cíl vyvolat útok na city, ale ukázat sílu ducha člověka který se ničeho nezalekl, věřil si a dokázal nemožné. Tento příběh budiž inspirací pro všechny, kterým jejich osud nepřál. Vzdát se je to nejjednodušší co může být. Bojovat za svůj sen už vyžaduje značné úsilí, ale kdo vytrvá, dosáhne svého. Dřív nebo později. Snímek je natočen s naprostým respektem k dotyčnému člověku, takže nelze pochybovat nějaké falši. Tohle by měl vidět opravdu každý.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Tohle byla fakt síla. Pěkně podle skutečnosti, bez nějakých příkras natočený životopis kluka, kterého matka (McElhone!!!) mlátila při každé příležitosti a život se s nim rozhodně nemazlil. Kdyby druhou půlku točil Ritchie tak jdu do plných. 8/10

Dodatečné informace

Původní název:
The Kid (více)
  • Velká Británie The Kid
  • Velká Británie Kid
Země původu:
Velká Británie
Čeština:
The Kid je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění