22 výstřelů

65%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Drsný snímek o pomstě a zadostiučinění. Gangsterský motiv vedený do temné atmosféry přináší svět takový, jaký mezi obchodníky z drogami je. Jean Reno opět předvedl v čem je jeho síla. Jeho osobité charizma dalo postavě ohromnou sílu a přesvědčení. Příběh je odvyprávěn trochu netradičně. Nejdříve uvidíme drsnou popravu bývalého mafiána a poté nelítostnou pomstu. Jelikož se nejedná o zběsilý akční film, jak je dnes zvykem, můžou se některá místa dějství zdát pro někoho nudná, ale v tom, co vytváří jeho sílu, je jeho cílená temná atmosféra pomalejšího tempa respektující všechny atributy tohoto žánru. Že tohle francouzské kinematografie umí jsme byli přesvědčeni už mnohokrát a tady to platí dvojnásob. Pevný scénář, výborní herci, potemnělá kamera a patřičná brutalita. Pravda, těžko říci jak by to vypadalo bez Jeana, ale je tu a to snímek hodně vyzdvihlo.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Takovéto role a podobné sedí Renovi jako ušité a umí v nich ''chodit''. Pomsta byla celkem solidní, kulka do hlavy a srdce. Ale přežít 22 výstřelů? No, nějak to začít muselo.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
4
Reno leží 40 minut v posteli, pak se 10 minut proplétá ostnatým drátem a mezi tím jednorázově 5x vejde do scény a stejným stylem někoho zastřelí. A v těch scénách, kde je nucen k psímu pohledu, polemikách o životě a rodinných hodnotách, mi ho bylo opravdu upřimně líto. V takhle špatně napsaném a nudném filmu nemá herec Leonova formátu co dělat!
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6.5
Mně to přišlo průměrné.No mírně nad průměr.Tento film je docela zajímavý.Takový drsný thriller.Jean Reno zde ale opět odvedl dobrý výkon...
hofmi
hofmi
532 bodů
7
Vypadalo to, že film vlastně na začátku končí a ejhle, najednou bezva biják Jean Reno perfektní jako vždy.