Poupata

68%
Poupata
Plakát traileru

Sociální drama provázené černým humorem vyobrazuje smutný život rodiny odehrávající se v bezútěšném prostředí průmyslového městečka v západních Čechách. Téměř každý ze členů rodiny má své ideály, ale potýká se s vlastními problémy. Otec rodiny Jarda je gambler, který již ztratil veškeré iluze. Jeho děti Agáta a Honza nemají práci. Agáta navíc otěhotní s Matějem, který se v opilosti zmrzačí. Honza se zamiluje do striptérky Zuzany, kterou si za peníze vydělané pěstováním marihuany "odkoupí". Matka Kamila však neztrácí naději na lepší zítřky a ve volných chvílích nacvičuje s ostatními místními ženami spartakiádní skladbu Poupata z roku 1985. Jarda, který svou závislostí dostává rodinu do čím dál větších problémů, se rozhodne situaci řešit sebevraždou, kterou chce narafičit jako nehodu, aby tak rodina dostala alespoň odškodnění z jeho životní pojistky. 




Recenze: Poupata

Kinobox.cz
90%

Film napsal a režíroval debutující Zdeněk Jiráský. Ten člověk má obrovský režisérský talent. Vladimír Javorský je úžasný, ale to mohl teoreticky dokázat sám, bez větší pomoci režiséra. To, že je úžasná i většina ostatních herců, včetně dvou Vietnamců s docela podstatnými rolemi prodavačů, to už je důkaz, že Zdeněk Jiráský umí režírovat.


Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
Ponurý, depresivní film s prvky kýče. Nemělo to hlavu ani patu, jediný silnější příběh se točil kolem Valdimíra Javorského, kterému role sedla perfektně. To co se dělo kolem partičky mladých lidí bylo spíše trapné, stejně tak spolek spartagiádistek. V jsem se na film podíval, ale žádný velký zážitek se nekoanal.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
10
Film o běžných životních problémech obyčejných lidí a o tom, jak se s tím vyrovnávají. Někdo se může ztotožnit s určitýma postavama, protože to, co oni prožívají všichni moc dobře známe. Natočeno je to zručně, herecké výkony jsou vynikající, úžasná kamera, skvělá hudba. Prostě BEST. Tento snímek mě svým pojetím chytil a už nepustil a to až do svého zdárného konce. A hlavně dovedlo k hlubokému zamyšlení. Skutečně jsme každý strůjci svého štěstí a nikdo jiný. Život je plný překážek, které někdo překonat umí, někdo ne. A o tom všem pojednává tento fenomenální snímek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Film plný atmosféry a chyb (nejvíc ve scénáři). Ty chyby ale nevadí (dobrý film nemusí být bezchybný) a hlavně je bude snadné do příště vypilovat - proto si Jiráského stavím hned za Sedláčka mezi zajímavé české režiséry, kteří mají naději natočit opravdovou pecku, i když se jim to zatím nepodařilo tak úplně. 3 a 1/2

Dodatečné informace

Původní název:
Poupata (více)
  • Česká republika Poupata
  • Česká republika Flower Buds
Premiéra v ČR:
15. 12. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika

Podobné


Powered byJustWatch