V pasti

66%
Sledujeme osud politika a krásné špionky Imogene, která ho má zkorumpovat, aby nemohl dovést volební kampaň do vítězného cíle. Gregory za pomoci přítele Blounta statečně vzdoruje, ačkoli pociťuje k Imogen náklonnost.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
10
Zfilmovaná povídka Theodora Dreisera s dějem s pouhými třemi postavami o dějství kolem amerických volebních praktik. Vskutku zázrak, že něco takového v temným 50. letech vůbec vzniklo. Náznaková pocta žánru noir v plné parádě. Karel Höger, Dana Medřická, Bohuš Záhorský. Tři herecké legendy českého filmu, kteří prostě opět nezklamou. Scénář je dle povídky sepsán příznačně a natočen impozantně. Vskutku škoda tak krátké stopáže, ale to by asi jinak tak dobře nevyznělo.
kawa
3 388 bodů
6
První TV film Československé televise o jednom politikovi, který se v jednom letovisku seznámil s jednou ženou, která ho nakonec donutila ke kompro fotografii. V době vzniku nepochopitelný námět v hlavní roli s Högerem a vynikající Medřickou, sekunduje jim ještě Bohuš Záhorský. Jinak technické zpracování překvapivě na vysoké úrovni!

Dodatečné informace

Původní název:
V pasti (více)
  • Československo V pasti
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění