Titus

68%
Titus
Plakát traileru

Drama Titus Andronicus, které patří k raným dílům slavného alžbětínského divadelního autora a zároveň je jeho první tragédií, inspirovalo debutující režisérku Julii Taymorovou k neobvyklému tvůrčímu zpracování. Příběh římského vojevůdce, který se vrací z války proti Gótům a jako zajatkyni si přivádí gótskou královnu Tamoru a její syny (nejstaršího z nich však nechá zabít, aby uctil památku vlastních synů, kteří v boji padli), je příběhem o krvavé pomstě. Režisérka jej zasadila do pozoruhodného stylového rámce, v němž se mísí nejrůznější estetické a kulturní vlivy, a do hlavních rolí obsadila dva skvělé herce - Anthonyho Hopkinse a Jessiku Langeovou.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
10
Úchylné a monumentální. Shakespeare se obrací v hrobě, protože odtamtud špatně vidí na plátno. Vynikající herci v jedinečně stylizované hře, ze které mrazí a která fascinuje. Kam se na to hrabe Felliniho Satyricon.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Člověk musí být hóóóódně umělecky založený aby toto s upřímným srdcem kladně ohodnotil. Asi je to chyba režisérky, že to celé vypadá tak divně a zprzněně, ale budiž. Každopádně dialogy v typicky Shakespeareovských verších je moc i na mě. Prostě melou furt samý kraviny. Jinak herecky je to na Oscara pro každého herce, kór Anthonyho. No prostě divadelní hra v šíleným překulisovaným a přerekvizitovaným světě. Dobrý a špatný.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Že tam jsou moderní prvky, že to je moc divadelní, že je to brutální a že to není tradiční film, na jaký jsme zvyklí, to mi vůbec nevadí, protože to sedí dohromady a celé to dýchá životem a jestli Shakespeare takto, tak já říkám ano. Julie Taymor má ohromný cit a mistrovskou Fridou to následně jen potvrdila.


Dodatečné informace

Původní název:
Titus (více)
  • Itálie Titus
  • Itálie Titusz
Země původu:
Itálie, USA
Tržby:
2,26 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění