Prázdniny

75%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
9
Ani romantická komedie nemusí být kýč ... Pokud si některá z divaček neumí představit, že existuje žena, která odmítne Judea Lawa (tedy aspoň napoprvé), ať se podívá! Kate Winslet s Cameron Diaz tvoří ústřední dvojici zhrzených dívek, které chtějí vypadnout z míst, kde by jim každý připomínal ztracenou lásku, a navzájem si vymění domácnosti ... Ale hvězdy filmu jsou jinde: zbyla krásná role na komika Jacka Blacka a především na bezmála devadesátiletého Eli Wallacha (a to zdaleka nebyl jeho poslední film!), který hraje osaměle stárnoucího hollywoodského scénáristu Arthura, který je vytažen z osamělosti a dostane se mu uznání záslouhou "hostující" novousedlice. Půvabné jsou cameo role (kupř. Dustin Hoffman). Jistota úspěchu ve vánočním programu kterékoliv televize.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Prázdniny je příjemná komedie od zkušené Nancy Meyers, která je dnes už tradiční značkou kvalitní romantické zábavy s hlubokou člověčinou v pozadí a s citem pro vedení herců. Film příjemně plyne v poklidném tempu, neočekávejte žádné rány pod pás jako náhlé úmrtí, ale samozřejmě dojde i na rány osudu z minulosti, které ospravedlní chování jedné z hlavních mužských postav. Velkým plusem tohoto filmu je jednak kouzelná, možná až pohádková kamera ostříleného matadora Deana Cundeyho (Jurský park) a pak vzácně vyvážený herecký ansámbl příjemných a sympatických herců. Nancy Meyers film dokonce psala všem hercům na tělo, takže nikdo nemusel procházet martýriem drsných castingů. Pěkný prázdninový film.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
9
Jedna z mých oblíbených vánočních romantických komedií s velmi dobře trefeným hereckým obsazením - upřímnou a velmi civilní Kate Winslet by člověk chtěl okamžitě za nejlepší kamarádku, trochu potrhlá workoholička Amanda (Cameron Diaz), která se ocitá na anglickém venkově s touhou se šťastně zamilovat a konečně si poplakat, je prostě okouzlující, Jude Law je jako vdovec a otec dvou roztomilých holčiček snad až příliš ideální na to, aby mohl být skutečný, a skladatel filmové hudby v podání Jacka Blacka sice není žádný elegán, ale o to milejší je to chlap. Líbí se mi i celá ta zápletka s dědouškem scénáristou, kterého Iris vytáhne na obrovskou děkovačku. Neuvěřitelně milý film, aneb "na ten správný kýč čekám celý život" - a to je rozhodně parádní hláška.
Mikik4444
3 911 bodů
10
Pro mě je to hotová kultovka skoro jako Mrazík !!!
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7.5
Skvělý film-pěkné atmosféra,dobří herci a vynikající herecké výkony.
Elizabett
Elizabett
2 673 bodů
10
Užasný film o lásce a naději. Tento film ukazuje, že láska je lék na vše špatné. Ráda se na jen dívam pokaždé co nemůžu usnout. Miluju ho
harry456
harry456
2 437 bodů
5.5
Není to špatné.
Evah
Evah
2 138 bodů
9
Jedna nešťastná žena z Anglie si vymění na dva týdny bydlení s nešťastnou ženou z Los Angeles. Úžasná vánoční klasika, která navodí příjemnou atmosféru. Romantický film o vztazích, který se dá pustit každý rok. Skvělé herecké obsazení se zde vyplatilo a i Jack Black zazářil přesto, že většinou se hodí pro bláznivější role.
Kuca25
2 132 bodů
8
Hodně dlouho jsem přemýšlel jestli dát tři hvězdičky nebo čtyři. Ale nakonec jsem se rozhodl být hodný. Protože i přes fakt, že hned od začátku víte jak to skončí tak je to v celku příjemný film u kterého si kde kdo odpočine. Já osobně mám rád romantické komedie, když už je tam moc romantiky a méně humoru tak mě to přestává brát, ale tady to bylo tak akorát. Bohužel jsem tam místo britského šarmu jako je to například u Lásky nebeské nebo u Notiing Hilu cítil tu americkou touhu brity napodobit. Možná je to jen má předpojatost, ale američani v tom tak dobří zkrátka nejsou a to ani když půlku filmu natočí v Anglii. Výběr herců si myslím byl velmi trefný a námět opravdu zajímavý. Určitě se z toho dalo vytřískat víc, ale na příjemnou pohodu to stačí.
farb
farb
2 064 bodů
7
Přeslazený biják, kterému by zkrácení stopáže určitě velmi prospělo. Ale přesto je to pohodová záležitost, na kterou čas od času dostanu chuť.