Bílá masajka

62%
Bílá masajka
Bílá masajka
Na konci dovolené v Keni se Carola (Nina Hoss) setká s Lemalianem (Jacky Ido), válečníkem z kmene Samburu, který se svými zbraněmi a v tradičním kmenovém obleku působí strhujícím dojmem. Fascinovaná Carola se do něj bláznivě zamiluje, což má fatální důsledky. Impulzivně zruší zpáteční let a svého přítele (Janek Rieke) pošle domů samotného. V Keni se pak pustí do hledání Lemaliana. Po zničující cestě africkou divočinou potká v Maralalu Elisabeth (Katja Flint), s níž se spřátelí. Ve městě pak konečně najde také svého Lemaliana a následuje jej do jeho vesnice Barsaloi. Carola se rozhodne zapomenout na svůj předešlý život ve Švýcarsku a s obrovskou energií se snaží překonat všechny překážky odlišné civilizace a začít v Africe nový život. To, co považovala za největší lásku ve svém životě, se však změní v utrpení - v dobrodružství mezi nebem a peklem, v jehož průběhu si sáhne až na dno sil. Film Bílá Masajka režisérky Hermine Huntgeburth (Das Trio) podle stejnojmenného bestselleru Corinne Hofmann vznikal přímo v keňských reáliích. Snímek vypráví skutečný příběh mladé ženy, která se snaží zdolat bezpočet překážek zvláštní a neznámé kultury, aby mohla dát průchod své životní lásce.

Dobrodružství, které Bílou Masajku provedlo rájem i peklem, trvalo čtyři roky. Odvážná a rozhodná žena, hrdý válečník a nádherný milostný příběh, odehrávající se ve strhujícím africkém prostředí - to byly ingredience, které knize napomohly k jejímu mezinárodnímu úspěchu. Byla přeložena do 16 jazyků a prodalo se jí více než 4 miliony výtisků. V České republice se kniha stala také velmi úspěšnou a prodalo se 20 000 výtisků. Film Bílá Masajka bude promítán také v rámci MFF v Karlových Varech, za účasti JACKY IDO, který hrál Lemaliana.



mojmir.sedlacek
6 046 bodů
6
Mno... Zas tak nudné mi to nepřišlo, celkem to šlo, takový nevydařený porod na cestě byl třeba skvělý, ale na víc než tři to nakonec nevyráhla ani úžasná hudba. Možná kdyby ten konec byl aspoň trochu vygradovaný, dosáhlo by to na ty 4... 70%.
bidlobox
3 802 bodů
6
Na tenhle film jsem se podíval se svou drahou polovičkou, která v té době měla knihy od Corinny Hofmann rozečtené, takže jsem se rovněž seznámil s některými zajímavými pasážemi z nich, zbytek příběhu Švýcarky, která našla lásku u Masajů, jsem si vyslechl z vyprávění. I když nemohu říct, že by film dopadl nějak špatně, hodně mu uškodila zkratkovitost. Scénář mohl dostat více páče. Nina Hoss sice nehrála nijak zvlášť extra a její blond vlasy mi přišly v kontextu názvu příběhu až trochu kýčovité, zato Jacky Ido měl nepopiratelné charisma, možná větší než jeho reálný předobraz.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7
Knižní předloha je rozsáhlejší a film není tak atmosferově dotvořený jako u listování stránek v knize,ale i tak velmi slušně zpracovaný drama. 70%

Dodatečné informace

Původní název:
A Massai Branca (více)
  • NSR Bílá masajka
  • NSR A Massai Branca
  • NSR Biela masajka
  • NSR Den vita massajen
  • NSR El masai blanco
  • NSR La massai blanche
  • NSR La princesa Masai
  • NSR Masai bianca
  • NSR Tão Perto e Tão Distante do Amor
  • NSR The White Massai
  • NSR Valkoinen masai
  • NSR Weisse Massai, Die
Premiéra v ČR:
3. 8. 2006
Země původu:
NSR, Německo
Rozpočet:
7 mil. USD
Tržby:
22,63 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné