Voda pro slony

76%
Voda pro slony
Plakát traileru

Na námět knižního románu Voda pro slony vznikl stejnojmenný film, epické vyprávění o zakázané lásce, která se zrodí na magickém místě plném dobrodružství, zázraků a nebezpečí. 

Jacob Jankowski (Robert Pattinson) skládal závěrečné zkoušky na veterině, když se dozvěděl, že oba jeho rodiče zemřeli při autonehodě. Bez rodiny a bez peněz Jacob netušil jak dál, ale osud ho zavál do vlaku světového cirkusu Benzini. Hospodářská krize právě vrcholila a pro Jacoba, stejně jako pro spoustu dalších, cirkus znamenal spásu, ačkoliv to byl svět s úzce vymezenými iracionálními pravidly, s vlastním pojetím života i smrti. Jako téměř dostudovaný veterinář dostal Jacob na starost cirkusový zvěřinec včetně cirkusových běloušů krásné krasojezdkyně a hvězdy volné drezury koní Marleny (Reese Witherspoon). Marlenu k cirkusu přivedla láska k nesprávnému muži, charismatickému, ale zvrhlému a násilnickému řediteli cirkusu (Christoph Waltz). S Jacobem ji od začátku pojila nejen láska ke zvířatům, ale také vztah ke slonici Rosie, která se k cirkusu dostala jako obrovská šedivá naděje, nové číslo, které mělo cirkus zachránit před úpadkem. Jak ale s Rosie číslo nacvičit, když nebyla schopná poslechnout ani jednoduché příkazy? Pouto, které mezi touto nesourodou trojicí postupně vzniklo, bylo založeno na důvěře a lásce a nakonec se pro všechny tři stalo jedinou nadějí na přežití. (oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
V mých očích je Voda pro slony obrovským filmovým překvapením,které mne místy dohnalo až k slzám. Velmi dojemné a nádherně natočené. Reese je úžasná a krásná,Waltz nepřekvapil a zahrál opět bezchybně. Naopak Pattinson mne velmi mile překvapil a v mých očích stoupl na ceně. Romantika jak se sluší a patří.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7.5
Moc pěkně natočený romantický dobrodružný film s osvědčenou metodou.. stařík/stařenka vzpomíná na své nejlepší chvíle v životě. Drsné prostředí cirkusu třicátých let, spousta zvířat, láska a chudoba. Trojice hlavních hrdinů zahrála skvěle, bez výjimky. Film toho nabízí hodně a není to rozhodně jen uplakaný romantický film.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Příběh zakázané lásky z cirkusového prostředí z dob prohibice je další skvělý námět pro líbivý snímek plný absurdna a romantiky. Robert Pattison opět zakusil roli mladíka s obrovskou touhou po milostném vztahu, která nemůže být bez následků. Christoph Waltz hraje jeho rivala a jak jinak, absolutně skvěle. Tento člověk prostě nezklame. Resse Witherspoon je přirozeně kouzelná a hlavně přitažlivá. Příběh nijak netlačí na pilu. Děj se rozvíjí velmi plynule a jemně s postupným navyšováním napětí a to až do absolutního finále. Lze se tedy dočkat i mnohých trpkých scén. Vyznívá to tak jako taková příznačná cirkusová pohádka s nejšťastnějším happy andem jaký si umí divák představit. Snímek je dobrý, svým způsobem přitažliví a romanticky podmaniví. Jo, a je tu i jeden slon, který umí vyvolat úsměv na tváři.

Dodatečné informace

Původní název:
Water for Elephants (více)
  • USA Voda pro slony
  • USA Water for Elephants
Premiéra v ČR:
12. 5. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
38 mil. USD
Tržby:
117,09 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Voda pro slony je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch