Simone

65%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
4
Strašně moc stupidní film. Niccol nad sebou potřebuje dozor, jako když Weir z jeho scénáře udělal geniální Truman Show. Ale sám o sobě je buď hloupý, nebo si myslí, že jsou hloupí všichni jeho diváci. Nebo kombinace obojího, co já vím. Simone každopádně nefunguje, její konstrukt existuje jen při ignorování elementární logiky, a navíc Niccol selhává i na metaúrovni, když nejspíš omylem zesměšňuje artovou kinematografii, kterou očividně příliš nechápe.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Vzácně nepochopený film, který vůbec není špatný. Al Pacino je jako vždy úžasný, modelka a umělá bytost velmi zvláště syntetická:-) Andrew Nicol jako scenárista je opět lepší, než režisér. Film si rozhodně zaslouží pozornost.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 112 bodů
6
Nejsem si jistý, nakolik měl Niccol tu alegorii promyšlenou, nakolik se do ní sám projektuje jako autor, ale nakonec si stejně podrazí nohy. A ačkoli jsem se bavil u narážky na Andreje Tarkovského (hrdina se jmenuje Viktor Taransky), taky nevím, jestli mu chtěl vzdát hold, anebo si utahuje z jeho hlubokomyslného artificiálního stylu. Každopádně ty analogie mezi uměním (art) a umělostí (artificiality), proklamované teze o autonomii umění, kde jsou nedůležití herci, a vůbec ono téma totální manipulace ve jménu svobody vyjádření, dostávají v digitální éře celkem dráždivou příchuť. Dráždí to ale jen intelekt, ne emoce, takže se nelze divit, že ten film je tak chladný.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Taková scifi komedie,kterou jsem před lety viděl a je celkem dobrá.Snad je to zásluhou Al Pacina.