Star Trek X: Nemesis

72%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 978 bodů
7
Dříve jsem Star Trekem spíše opovrhoval, ale po shlédnutí celé staré filmové série musím říct, že to není vůbec špatné. Poslední díl je důstojný, akční a nemá špatný scénář. Je na mě moc temný, akční scény a triky jako na houpačce, něco je skvělé, něco jako z béčkového filmu. Celkově je to povedené rozloučení.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
6
Osobní duel tomu dodává šťávu, která všem filmům Nové generace tak zásadně chybí. Že by to bylo výrazně chytré, jsem už vzdal - to prostě zmizelo ve vesmíru s panem Spockem a Pickard to nepřinese. Kdyby se poslední půlhodina nerozplizla do stereotypního, nudného a naprosto mimo ducha sled akčních scén, tak bych uvažoval o vyšším hodnocení.
Fingon
16 886 bodů
8
I zde musím po druhém shlédnutí bez dabingu jednu hvězdičku přidat. V prostřední části je to politikaření Rémanů v romulanském senátu trochu slabší a kecy o betazoidských svatebních rituálech dokážou leda tak navnadit (stejně jako pochyby o velikosti nádobíčka jistého klingonského míšence:-) ale všechno se to naštěstí obrátí v části O té velké bitvě, která mi přišla jako snad vůbec nejlepší filmová startrekovská bitva všech dob (do roku 2009, samozřejmě). Co oni s těmi loďmi udělají... Potěší cameo kapitánky (vlastně už admirála) Janewayové. PS, kdybyste byli na pochybách, kde se ukryl můj oblíbený rypák Ron Perlman, tak je schovaný pod maskou rémanského vicekrále.
mojmir.sedlacek
6 046 bodů
6
No tak nevim... Není to špatný film, to jistě ne, ale těch záporů je prostě až moc - místy extrémní rozvleklost svědčící o tom, že by se příběh celého filmu vešel do jednoho dílu seriálu, a taky spousty logických i fyzikálních chyb... Přesto důstojné zakončení jedné velikánské legendy. Leč takovéhle filmy pro filmy mi přijdou trochu dost zbytečné.
kubas369
4 086 bodů
8
Nejsem sice fanda přesto jsem toho ale z tohohle vesmíru už viděl docela hodně takže mužu soudit a porovnávat a Nemesis patří rozhodně k tomu lepšímu přesto mohlo by to být lepší ale to by to asi už ani nebyl Star Trek co? Slabší čtyři.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
7
Bohužel poslední opravdový Star Trek film. Nedosahuje sice kvalit předchozích snímků, ale rozhodně není tak špatný jak se někde říká.
jfuska
124 bodů
7
Slabší ale stále dobrý Star Trek.