Dobrý Will Hunting

85%
Dobrý Will Hunting
Psychologické drama, líčící osudy dvacetiletého matematického génia, ale zároveň i hospodského flákače Willa Huntinga. Ten pochází z nuzných poměrů a svůj život strávil převážně v sirotčincích. Mladíkovy neuvěřitelné početní vlohy vyjdou najevo, když jako uklízeč na bostonské univerzizě náhodně vyřeší složitý matematický příklad, který zůstal na tabuli. Citově vyprahlý a zablokovaný Will ovšem odmítá využít svého obrovského talentu a změnit svůj život. Nakonec se však podvolí tlaku okolí. Příběh je koncipován jako střet několika silných osobností a charakterů. Přesvědčivě je ztvárněno jak prostředí a atmosféra jižního Bostonu, tak "akademická půda".



Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Dobrý film. Srovnání s čistou duší neberu. Čistá duše je podle mě o level výše. Tento příběh neurazí ale nenadchne. Prostě kluk, který měl drsné dětství a protlouká se životem a navíc je svérázný génius. Hlubokou myšlenku, či skvělé scény jsem ve filmu neobjevil, takže dobrých 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Pěkný film, jen co je pravda, ale nemohl jsem se zbavit pocitu, že už jsem ho viděl. Že se poučení a myšlenky v něm opakují. To je ale jediná vada na kráse jinak velmi slušného zážitku, ve kterém mě poprvé skutečně oslovil Robin Williams.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Ani se mi nechce věřit, že má tenhle film už 20 let. Pořád skvělé drama, které tou hollywoodskou pohádkou kolem vzniku (dva nej kámoši napíšou scénář a dostanou za něj oscara) získává punc ještě něčeho magičtějšího.


Dodatečné informace

Původní název:
Good Will Hunting (více)
  • USA Dobrý Will Hunting
  • USA Good Will Hunting
Premiéra v ČR:
12. 11. 1998
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Dobrý Will Hunting je dostupný s českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch