Správnej polda

67%
Správnej polda
"Změna je život" - to bylo krédo kapitána jihoafrické policie Andre Standera (TOM JANE), neznámějšího bankovního lupiče na jih od rovníku. Poté, co je Stander nucen podílet se na krvavém potlačování nepokojů místních obyvatel, se rozhodne vzepřít systému a dá se dráhu kriminálníka. O polední pauze vykrádá banky, aby loupeže vzápětí jako policista vyšetřil. Nakonec ho ale kolegové dopadnou a Stander skončí ve vězení. Společně s Allanem Heylem a Lee McCallem se mu však podaří utéct. Tři nejhledanější zločinci se vydávají na dlouhou spanilou jízdu po jihoafrických bankách.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 449 bodů
8
Příběh na základě skutečných událostí si všímá především charakteru a počínání kapitána jihoafrické policie a tak dnes velmi očekávanou efektní akčnost a napětí spíše ponechává stranou. Je to proto, aby snímek dovedl diváka k zamyšlení a zvážení jeho rozhodnutí zahodit svoji kariéru a dát se na cestu zločinu. Stander je policista věřící své práci, systému a chytání zločinců. Když je však povolán k zásahu vlivem náhlých nepokojů místních obyvatel a je nucen přihlížet, jak se do nich střílí ostrými náboji, něco se v něm zlomí. A protože ví jak to politicky chodí, rozhodne se systému postavit. Bankám začne odebírat zisky. Prostě se potuluje po Africe a přepadává je. Záhy je z něj národní hrdina. Hrdina pro veřejnost, ne však pro systém. Snímek v podstatě hodně připomíná úspěšný western 'Butch Cassidy a Sundance Kid'. Ano, je to natočeno tak, aby se životopis nestal nudným projevem, a naopak aby film bavil. V ničem se však v žádném případě nepřehání. Film je po filmové stránce vzrušující a zábavný, humorný, místy dojemný až smutný. Jako obvykle je namístě otázka jak věrni byli tvůrci skutečnosti a co si do děje samovolně přidali, aby to mělo jako celek smysl a bylo to vůbec koukatelné. Každopádně je snímek brilantní stejně jako výše zmíněný western.
Režisér
Režisér
179 bodů
10
Konečně normální film. 10 bodů. Akce, erotika, cigarety, alkohol - taky hlubší význam, dokument a smysl bytí. Super! Díky Kinoboxu!!!

Dodatečné informace

Původní název:
Stander (více)
  • NSR Správnej polda
  • NSR Stander
  • NSR Dobar pandur savrsen pljackas
  • NSR Správny policajt
  • NSR Stander: le justicier hors-la-loi
  • NSR Stander - Poliziotto Scomodo
Země původu:
NSR, Jihoafrická republika, Kanada, Německo, Velká Británie, Jižní Afrika
Tržby:
0,03 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Správnej polda je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Předplatná