Návrat sedmi statečných

52%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
6
Snímek ´Sedm statečných´ se stal kultem mezi westerny a jako takový se jeví jako naprosto nepřekonatelný. To tvůrci zřejmě tohoto volného pokračování věděli a tak se ani nijak nesnažili původní snímek překonat. Obsažen je velice jednoduchý děj, který vlastně vše opakuje. Nijak zvlášť se nic nerozebírá a ve všem se šlo ihned k věci. A právě to ztratilo na atraktivitě příběhu jako takového. Charaktery postav, které jsou kromě hlavní postavy Chrise opět v podání Yula Brynnera, kterého již velmi dobře známe, pochopitelně jiné, nebyli vůbec nijak zvlášť rozebrány. Takže v podstatě o nikom nevíme nic. Pouze to, že tu prostě jsou. Za špatný snímek se však ale tohle v žádném případě považovat nedá. Ruku na srdce, jsou daleko horší.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Když už to musel být, tak budiž. Jako western je to v pohodě, ale s jedničkou se to nedá srovnávat. V podstatě je to jednička přes kopírák jen mnohem hůř natočená a s mizerným dějem. Velmi potěšila přítomnost Yula a original hudba z jedničky, za to hvězdička navíc. 40%
avenis
avenis
8 151 bodů
5
Tak snad jedině pro toho Yul Brynnera jsem se dodívala až do konce. Ale je to nastavovaná kaše. Dialogy psal buď někdo zoufale romantický nebo úplně mimo mísu. Změna herců mi dost výrazně vadila. A v jednu chvíli jsem nechápala, proč je Manuel u kašny, když měl být na zvonici. Pak mi došlo, že u kašny je Chico. Jsou si totiž strašně podobní. No tak už jsem to viděla a příště si raději pustím Rosamund Pilcher... (19.10.2021)