Herci

61%
Herci
Plakát traileru
Režisér Bertrand Blier natočil absurdní komedii, v níž spojil dohromady téměř všechny slavné francouzské herce. Herecké legendy se potkávají ve vtipných situacích, navzájem se hodnotí, popichují i pomlouvají. Velká, hvězdně obsazená mystifikační hra vám ukáže filmové idoly v nečekané a zábavné podobě!



Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Pro milovníky francouzského filmu nutnost, stejně jako pro adepty herectví. Ohlédnutí nad pomíjivou profesí se koná v příjemné společnosti velkých hráčů a i když to není legrace, jak se často píše, je to chvílemi dost vtipné, stejně jako chvílemi zatraceně smutné. Pokud si chcete zahrát kvíz, hádej herce, tak tohle může sloužit jako skvělý manuál:-)
cerfik
cerfik
7 890 bodů
4
Když se někdo snaží udělat něco přespříliš inteligentního, pak to většinou končí právě takhle - na hraně intelektuálské trapnosti. A všichni ti francouzští herečtí důchodci, které mám jinak tak rád, tenhle trapas s několika skvělými momenty nezachránili. Opravdu ne můj šálek čaje, kde si herci popláčou nad smyslem své existence, že už z toho není moudrej nikdo. Impotentní stařec onanuje nad svou zašlou slávou, je v depresi a snaží se být vtipný, tak nějak na mě film působil.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
7.5
Tak dobře, kdo čeká komedii ve které se mihne většina francouzských hereckých osobností, utřete slinu. Není to totiž tak docela pravda. Nesledujeme dějovou linku vtipného příběhu, ale spíš navzájem se prolínající repliky, do kterých vchází a pak je zase opouští herci, kteří hrají sebe. Jsou stavěni do situací, které v kontextu s jejich životem, nebo tím jak jsou veřejností vnímáni, působí občas vtipně a absurdně a občas jízlivě. I bez větší znalosti většiny z nich vám dojde, že se často pouští do osobních zpovědí. Někdy jde o nadsázku, jindy o velmi intimní myšlenky. Herecké prostředí i herce znám vcelku dobře, takže mě ohromuje práce Bliera, který takový projekt zrealizoval. A co je tedy pointou této přehlídky hereckého mistrovství? Skládá se tady pocta především starší generaci herců, ale i těm, kteří už tady nejsou. A z posledního záběru je patrné, že je to i jakýsi vzkaz Bliera svému otci. Není to tedy komedie k popukání, ale spíše nostalgická zdravice francouzským hercům a jejich věrným divákům. Kdyby se v Hercích objevil i Pierre Richard a Jean Reno, asi bych hodnotil i líp...prostě proto, že by byl výčet legend téměř kompletní.

Dodatečné informace

Původní název:
Acteurs, Les (více)
  • Francie Herci
  • Francie Acteurs, Les
  • Francie Actors
  • Francie Los actores
  • Francie Os Atores
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění