Doručovací služba čarodějky Kiki

75%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 291 bodů
5
Kiki mě prostě nebavila.. Film je tak moc lidský a hodný až je přeslazený, sluníčkářský a nereálný.. Je to spíše pro malé děti a měl by vštípit lidskost, dobrotu a empatii, ale čeho je moc, toho je příliš.. na mě má spíše opačný efekt. Animace také nic moc. Film se mi moc nelíbil..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 311 bodů
8
Jakmile se Miyazaki vzdálí od vznešených duchů a ochrany přírody, začíná se vzdalovat od plného počtu. Tady má čtvrtou hvězdu jen s ne odřenýma, ale useknutýma ušima. Poměrně zdlouhavý příběh, který zachraňuje pouze atmosféra a setrvačnost, kterou ale nenabírá sám, ale jen vzpomínkami na úplně jiné filmy. 70% A už teď tak vysokého hodnocení lituju.
Floridsky
4 376 bodů
8
Nejpohádkovější, nejkouzelnější a nejdojemnější Miyazakiho počin. Prostý příběh o dospívání. A to někdy bohatě stačí.
Sunny5
Sunny5
3 178 bodů
9.5
Skvělý mluvící kocour a jeho malá čarodějka, nebo snad naopak?
kknk2
kknk2
3 007 bodů
7
Když přijde na studio Ghibli, málokomu se hned vybaví pohádka o čarodějnici rozjíždějící byznys v italsky vyhlížejícím městečku. Jako vždy malebné, dětinské a srdečné, ale tentokrát bez mého zaujetí, toť jediné ke kritice. Nechystám se dívat podruhé.
tindersticks
tindersticks
795 bodů
9
Nádherná pohádka o dospívání a hledání a nacházení vlastní cesty. Moc se mi líbilo i naznačení neustálé životní změny (posun u roztomilé kočky Jiji - její výrazivo je klasický Mijazakiho humor) a zpytování svých vlastích pocitů - tenhle film je prostě výchovný v tom nejlepším slova smyslu
Milena107
729 bodů
9
Skvělý film od dokonalého mága kresleného filmu, který upřednostňuje práci tužkou, a tím své animované filmy přivádí k dokonalosti. Znovu tady máme odvážnou a samostatnou dívku ve 13 letech, kdy čarodějky opouštějí svůj domov a hledají si své město, kde pomáhají. Dívky jsou většinou i hrdinkami Mijazakiho filmů, kde dokazují svou odvahu a vynalézavost, jsou v Japonsku známé jako šojo.