Zlatí úhoři

80%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Toto je pro mě film jednou a stačí. Ale kvalitu oceňuji a má to své kouzlo. Povídky Oty Pavla jsou skvělé a našim filmařům se podařilo zpracovat je velmi velmi důstojně. Režie Karla Kachyni je vynikající.. Rudolf Hrušínský, Vladimír Menšík.. co dodat... nedotklo se mě to zkrátka tolik.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Emocionální tento film je. Ale nebere mě to.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Zase jeden krásný Kachyňův film podle Oty Pavla. Tento lidský příběh dokáže pobavit i dojmout. Poetická atmosféra, nádherná příroda kolem řeky Berounky, hudba Luboše Fišera, nezapomenutelný Rudolf Hrušínský v hlavní roli. Lze nedat 90%? Působivé zpracování vynikající předlohy.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Předlohu jsem neměl tu čest číst, ale po dnešním shlédnutí silně dojemného filmu určitě napravím, protože jde o velice silný filmový zážitek s dokonalými hereckými výkony a silně podmanivou hudbou, která dojímala k slzám.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
Krásné zpracování knihy Oty Pavla...
bidlobox
3 802 bodů
6.5
Ajaj, podívat se na tenhle film před Smrtí krásných srnců, je asi hodnocení trochu jinde (o něco výš), ale teď si nedovedu v roli tatínka chlapců představit jiného herce než šarmantního Karla Heřmánka. Menšík je svého druhu také skvělým a úžasným hercem, ale do tohohle filmu mi prostě stoprocentně nezapadl. Jeho repliky jsou odříkaný tak nějak uměle, strojeně, nemá to to kouzlo (oproti tomu maminka OK, moc se však k Menšíkovi nehodí, a poprvé se představil strejda prošek v podání Rudolfa Hrušínského). Přesto je to dobrý film, rozhodně v rámci televizní tvorby nadprůměr. Četli jsme si souběžně s manželkou povídky Oty Pavla, takže tohle mne oslovilo.
hp24
2 833 bodů
8
Zajímavé je porovnat Zlaté úhoře se Smrí krásných srnců, jejichž jediným společným prvkem je převozník Prošek v podání famozního "gabinovského" Rudolfa hrušínského. A těžko dojdete k závěru, zda je v roli otce Poppera lepší Vladimír Menšík nebo Karel Heřmánek. Oba jsou skvělí, každý po svém. A opět, pane Kachyňo, klobouk dolů za přenesení atmosféry z knížek Oty Pavla do filmové podoby.
miza
miza
2 336 bodů
9
Krásný film až na tu pasáž s rozvědčíkem která mi připadá vymyšlená.
brbla666
brbla666
1 534 bodů
9.5
Rád se na ten film dívám,užasný p.Menšik.