Afričan

66%
Afričan
Plakát traileru
Děj francouzské komedie Afričan se odehrává uprostřed panenské přírody kdesi v chráněné rezervaci střední Afriky. Ne každý se však dokáže z této krásy radovat. Podivínský ochránce přírody Viktor miluje zemi, kde žije, stejně jako domorodé obyvatelstvo, mezi kterými má mnoho přátel. Stále však miluje i svou bývalou ženu Charlottu, která přijela vyhlédnout nejlepší místo pro nový turistický komplex. A jak se zdá, jen přes Viktorovu mrtvolu. A tak tento "Afričan" musí nejen rozmluvit Charlottě její pošetilý nápad, ale zároveň chránit zvěř a je oba před nelítostnými pašeráky slonoviny. Režisér Afričana Philippe de Broca je znám především díky svým komediím Muž z Ria, Muž z Honkongu a jedinečnou parodií Muž z Acapulca. Také jeho film Zvíře se neustále setkává s mimořádným diváckým ohlasem.



Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Bláznivá komedie ve vražedném tempu, to je Afričan. Krásná role bláznivého dobrodruha, kterého skvostně zahrál Philippe Noiret. Je to zábava v krásném prostředí Afriky, ale je to lehce neuhlazené a zmatené. Připadalo mi, že ve stejně zběsilém tempu, jako běžel film, byl i scénář tvořen za pochodu a zběsile. Přesto je to zajímavá podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
10
Excelentní dobrodružná komedie se stejně excelentními protagonisty v hlavních rolí, jako jsou Philippe Noiret a Catherine Deneuve. A excelentní je to snímek nejen svým zpracováním, ale i tématem se zabývající. Na jedné straně ochrana přírody a zvířat, na straně druhé snaha vše zničit v zájmu kšeftu a to ve dvou provedeních. Na jedné straně pytláctví a na druhé developerské snahy o výstavbu něčeho, v tomto případě hotelu. Snímek má na svědomí velice známý režisér a tím je Philippe de Broca, který už předtím natočil nemalé množství snímků s Paulem Belmondem, takže už tento fakt je zárukou kvality. Už povedený scénář dává šanci zvýraznit dějovou výstřednost k dosažení svého cíle diváky nejen bavit, ale i zaujmout v dané problematice afrického kontinentu. Takřka rodinný film přináší nejen ono dobrodružství, ale i romantickou svěžest a tak nějak i sžírající absurdnost daných skutků. Snad kouzlo nechtěného, snad povedený čin. Každopádně snímek nijak nestárne a dokáže pobavit svojí upřímnosti i dnes.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Film natáčel slavný režisér dobrodružných filmů Philipe De Broca, který je dobrodruhem i v soukromí. Afriku procestoval křížem krážem a díky svým znalostem a přesvědčovacím schopnostem angažoval do filmu i skutečné pygmeje, kteří se na filmu podíleli výměnou za zásobu potravin na půl roku. Afričan je velmi příjemná pohodová komedie s myšlenkou, která se dodnes hodí na odpolední promítání a bez obav film můžete pustit i dětem. Ve snímku je úžasná příroda, zajímaví herci a spousta krásných zvířat. Film měl ve své době ohromný komerční úspěch, který Philipe Noiret připisoval zejména mimořádně vydařenému plakátu.

Dodatečné informace

Původní název:
Africain, L' (více)
  • Francie Afričan
  • Francie Africain, L'
  • Francie Afrikkalainen
  • Francie Afrykanin
  • Francie Der Buschpilot
  • Francie Vacanze africane
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění