Expres foto

71%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Hodně chladný snímek stejně jako hlavní postava s tváří geniálního Williamse jenž opět dokázal,že je to pan herec,který zvládá všechny role nehledě na žánr. Právě díky němu si k této zajímavé postavě po celý snímek snažíme najít cestu, i když to není vůbec jednoduché.
Pete69
Pete69
29 978 bodů
7.5
Krásný psychologický thriller. Z na blond obarveného Robina Williamse vyzařuje klid a strach zároveň. Zahrál neoblíbeného podivína a psychopata zároveň opravdu skvěle. Ve filmu nejsou žádné zbytečně přehnané scény a i tak má řádně "psychoatmosféru" Dobrá práce - 75%.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Studie jedné psychicky narušené osobnosti zaujme především díky skvělému Robinu Williamsovi, který zde podává jeden z nejlepších výkonů své kariéry. Seymour ,,Sy“ Parish (Robin Williams) pracuje v obchodním domě a vyvolává fotografie. Doslova si zamiluje Ninu (Connie Nielsen), která má malé dítě a evidentně i manžela. Sy by si strašně přál být jejich rodinným přítelem a neustále o tom sní. Když Ninin manžel začne ničit její rodinné štěstí a dostane vyhazov z práce, začne Sy vymýšlet, jak uvést věci do pořádku. Jeho Sy je tak velice neobyčejný psychopat, který rozhodně patří mezi elitu narušených filmových hrdinů. Film má promyšlený vizuál, ostatně režisérem byl Mark Romanek a některé pasáže jsou opravdu hrůzné, byť se v celém filmu zdánlivě nic neděje. Rozhodně to není prvoplánový mainstreamový thriller.
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
8.5
Zajímavý film, který se opírá o hereckou schopnost Robina Williamse. Ten do této role dává úplně všechno a my proto, jako diváci, soucítíme se Syem o mnoho více. Romanek těží jak po příběhové stránce, tak i po vizuální. Do té dává jakýsi nadhled a film působí mnohem více uvěřitelněji, zejména poté přichází skutečnost, že Williams byl skvělý herec a postavy Sye nám je upřímně líto, i když si to moc nezasloužil.
Klajnik
Klajnik
8 627 bodů
4
Opravdu mě nebaví nevýrazní záporáci, který si člověk ani oblíbit nemůže, páč není co si oblíbit. Celkový koncept stalkera/úchyláka je průměrný, takže co nám z toho vzešlo. Nezajímavé postavy, průměrný příběh a nic jiného zmiňovat ani nemá cenu... Dejte mi vědět, až umře někdo, kdo mě dokáže pobavit. Robin Williams byl hovno.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Expres foto nezklame.Vynikající thriller.Hraje v něm vynikající Robin Williams,který je zde v dobré formě.
skylark13
skylark13
2 087 bodů
4
Tak tady půjdu asi proti proudu, ale hodný stalker Robin Williams si mě vůbec nezískal, ono to je moc těžké fandit někomu kdo vypadá neuvěřitelně otravně ve všech záběrech a při pózování s nožem jsem myslel, že vyprsknu smíchy, dávám 2* s odřeným objektivem, ať nežeru...