Red Force

71%
Red Force
Red Force
Půvabná policistka ovládající bojová umění Michelle, tvrdý mlčenlivý ex-policajt Peter a lehkomyslný letecký detektiv Michael se neznali, dokud náhodou společnými silami nepřekazili pokus o osvobození mafiána, letícího k soudu stejným letadlem jako oni. Zabitý mafián a jeho kumpán ale mají na zemi další dva nebezpečné komplice, kteří jsou rozhodnutí kamarády za každou cenu pomstít... První díl po ULTRA FORCE druhé vlajkové série Intersonicu.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Stará dobrá HK akční práce s Michelle Yeoh v hlavní roli. Honičky, přestřelky, kung fu souboje, dechberoucí akční scény či jednoznačná brutalita typická pro tyto HK filmy spojené s citovými scénami. Akční nestárnoucí klasika, která patří mezi ty lepší. Po dějové stránce je scénář plný chyb, ale to se v onom závalu akce zcela vytratí. Melodramatické vstupy pro evropského diváka působí spíše rušivě a zcela zbytečně. Naštěstí jich není zase tolik, aby to kazilo jinak svižné tempo. Akce je dobře odvedená, což udržuje napětí a nenechá odtrhnout od celého dějství oči. 80. léta takovéto tvorbě velmi přála a tak není divu, že vznikali mnohé série, která se, jak už dnes víme, nevyhnula ani tomuto snímku. Filmy o ženských policistkách a zvláště v takovémto ražení v jistém smyslu velmi přitahovali a tak ani není divu. Pro Michelle Yeoh je toto další snímek ve svých počátcích kde upřednostnila své bojové kvality a tak se i nadále držela v podvědomí diváků coby nejlepší asijská ženská herečka akčních filmů. A tak je k čemu se vracet.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Tohle je akční klasika co se mě týče. Na tomhle jsem vyrůstal a musím říct, že mě to vždy bralo víc než klasické akční filmy 80. let z USA. Akce je rychlá a přesná, choreografie dokonalá, jde vidět kde se inspirovali režiséři filmů jako Matrix apod. Příběh na klasické téme POMSTA, ale skvěle pojato a vyšperkováno do detailu. Konec s motorovou pilou mě dostával a ten tank nebo co to bylo byl mazec. Víc psát nemusím, kdo viděl tak ví. Jediné mínus na tomhle je odpornej dabing a ten zvuk opožděnej. Jinak je to pro mě nostalgická záležitost.

Dodatečné informace

Původní název:
Hongkong Cop - Im Namen der Rache (více)
  • Hong Kong Red Force
  • Hong Kong Hongkong Cop - Im Namen der Rache
  • Hong Kong Huang jia zhan shi
  • Hong Kong In the Line of Duty
  • Hong Kong Le sens du devoir
  • Hong Kong Police Assassin
  • Hong Kong Royal Warriors
  • Hong Kong Ultra Force: Acción sin límite
  • Hong Kong Wong ga jin si
Země původu:
Hong Kong, Hong Kong
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Red Force