Jen přes její mrtvolu

52%
Jen přes její mrtvolu

Mladí snoubenci Kate a Henry se měli brát, v den jejich svatby však Kate zemřela. Zabila ji ledová socha anděla, která na ni spadla během hádky vedené s jejím autorem kvůli chybějícím křídlům. O rok později podlehne stále ještě truchlící Henry naléhání své sestry Chloe a neochotně souhlasí, že navštíví okultistku Ashley, která by mu prý mohla pomoci spojit se s Kate. Duch jeho zesnulé snoubenky by mu totiž jistě řekl, že má znovu začít žít. Henry netuší, že Chloe dala Ashley deník, který si Kate psala, aby se okultistka dozvěděla co nejvíce informací o Kate a jejím vztahu s Henrym a mohla tak patřičně působivě demonstrovat své schopnosti. Navzdory Henryho počáteční skepsi je výsledek mnohem lepší než by Chloe čekala. Henry se totiž do Ashley zamiluje. A ona do něj. Problém tím však zdaleka není vyřešen. Ze záhrobí se totiž vrátí Kate, přesvědčená, že jejím úkolem je chránit Henryho, což podle ní spočívá především v tom, že se rozejde s Ashley. Potíž je v tom, že ji nikdo kromě Ashley nevidí a tak jí nezbývá, než se pokusit přesvědčit Ashley, aby Henryho opustila. Ashley se po počátečním šoku sice vzpamatuje a odolává všem Kateiným snahám, potom však Henry odhalí podvod s deníkem a opustí ji. Radost Kate však netrvá dlouho. Setká se s duchem sochaře, který také zemřel a po rozhovoru s ním pochopí, že jí vlastně jde o to, aby byl Henry šťastný. A tak jí nezbývá, než aby se pokusila dát ho s Ashley zase dohromady. Což nebude snadné, protože je tu Dan, který Ashley už několik let miluje a protože se neodvážil dvořit se jí, nechával ji žít v přesvědčení že je homosexuál, aby jí mohl být nablízku jako „bezpečný“ nejlepší přítel. Když se však rozešla s Henrym, rozhodl se přiznat pravdu a získat ji pro sebe. Má Kate šanci udělat Henryho šťastným a to tak, aby současně nebyl nikdo nešťastný?



Scénář:

hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Druholigoví herci v podprůměrné předvídatelné televizní romantice, při které si docela často budete říkat, že jste už něco podobného určitě někde viděli. Dokoukatelné to bylo jen díky Evě (to nemyslím její herectví).
Kuca25
2 132 bodů
4
Obyčejný a trochu i nudný film, který není vůbec zajímavý. Děj je v podstatě hrozně předvídatelný a žádný z herců není nijak sympatický ani nijak herecky nevyniká. Paul Rudd, který je mi ze všech nejblíž je tu jen ňouma, jenž se hrozně jednoduše zamiluje. Lake Bell mi je tedy vyloženě nesympatická a do hlavní role bych ji určitě nevybral. Eva Longoria by se možná i do své role hodila, ale postava je blbě vymyšlená takže kromě pár vtipnějších scén z toho nakonec nic není. Jason Biggs zde hraje taky úplně zbytečnou postavu a celkově je zbytečnost si tenhle film pouštět, nic vám to nedá ani vás to nijak nepobaví. Celý příběh čerpá ze zajímavého tématu, ve kterém se lidem zjevují duchové. Ale oproti filmům jako jsou Duch a nebo Město duchů to zde moc nefrčí. Na druhou stranu film nijak neurazí a pokud vás tyhle typy komedií berou klidně si to puste žádná katastrofa to není.

Dodatečné informace

Původní název:
Over Her Dead Body (více)
  • USA Jen přes její mrtvolu
  • USA Over Her Dead Body
  • USA Ghost Bitch
  • USA Haamumorsian
  • USA How I Met My Boyfriend's Dead Fiancée
  • USA La sposa fantasma
  • USA Le fantôme de mon ex-fiancée
  • USA Mono pano... apo to ptoma tis
  • USA Nawiedzona narzeczona
  • USA Nem por Cima do Meu Cadáver
  • USA Nur über ihre Leiche - Meine himmlische Verlobte und ich
  • USA Over My Dead Body
  • USA Sevgilimin kazara bu dünyadan göçmüs eski nisanlisiyla tanistigim gün
  • USA Sobre mi cadáver
Země původu:
USA
Rozpočet:
10 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění