Mrtvá a živá

59%
Mrtvá a živá

Snímek Mrtvá a živá je klasický příběh o lásce a nenávisti natočený podle gotického románu Daphne Du Maurierové z roku 1938. Bohatý vdovec Maxim De Winter se ožení s mnohem mladší ženou a to pouhý rok poté, co se utopí nešťastnou náhodou jeho první žena, krásná a nadaná Rebecca. Nová paní de Winter se ocitá v aristokratickém světě, na který ji její výchova ve střední třídě nepřipravila. Situaci jí neulehčuje ani hospodyně paní Danversová, která jí pohrdá, protože zaujala místo její milované Rebeccy. To však nejsou jediné problémy, se kterými se mladá paní potýká...





Pete69
Pete69
29 898 bodů
6
Udělat remake filmu, který si vzal pod křídla Alfred Hitchcock to chce odvahu. Tato verze srovnání nesnese, ale vůbec bych to nezavrhoval. Kdybych neviděl verzi z roku 1940, tak bych byl celkem spokojený. Nenáročné psychologické drama s prvky detektivky. Je to bohužel zbytečně roztahané až utahané, ale zase je tam vysvětleno do detailu více věcí, Hitchcock to měl natěsnané v děsivém tempu a atmosféře. Služebná zde slabší, hlavní hrdinka se mi nelíbila vůbec :( .. pořád je to ale solidní záležitost, nechci to srážet - 60%.
Fingon
16 886 bodů
4
Na rozdíl od Hitchcocka barevná, ale roztahaná a hlavně nijace rozplizlá nová verze. Není důvod ztrácet čas.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
Můj krátký komentář k tomuto filmu je uveden u Mrtvé a živé z roku 1940. Nehodnotím! (A prečo je obsah ve slovenčine?!!)

Dodatečné informace

Původní název:
Mrtvá a živá (více)
  • NSR Mrtvá a živá
  • NSR Rebecca
  • NSR Reveka
Země původu:
NSR, Německo, Velká Británie