Tajemství hradu v Karpatech

82%
Tajemství hradu v Karpatech
V Karpatském království stojí nad vesnicí Vyšné Vlkodlaky tajemný hrad, jehož majitelem je baron Gorc z Gorců. Na jeho objednávku sestrojil šílený vědec Orfanik zvláštní přístroj, který pomocí světelných paprsků vytváří iluzi skutečnosti. Tento "dálkovid", zrozený ve fantazii spisovatele Julesa Verna, předběhl o sto let vznik televize. Jak to bylo vlastně s prvním filmovým představením a s objevem televize, odhalí po mnoha dobrodružstvích při pátrání ve strašidelném hradním labyrintu hrabě Felix Teleke z Tölökö, hlavní postava filmového příběhu.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Tajemství hradu v Karpatech je pro mne tajemstvím. Nevidím v něm hold to co ostatní. Ano je to zábavné,ano je to řemeslně originální,ano je to dobře zahrané. ALE já jsem se hold nenasmál,tak jak jsem očekával. Lipský je pro mne záruka kvality a i po tomto filmu se nic nemění.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
Pro mě je tento film taková Adéla ještě nevečeřela B. Operní píseň provázející celý film je tak otravná, že mi zkazila zážitek z filmu. Skvělý je místní obyvatel Jan Hartl :) Podtrženo sečteno, máme stovky lepších filmů, než je tento. 60% = přeci nadprůměr ne? :)
muzz
muzz
18 035 bodů
5
Nějak mi unikla ta poetika "zlidovělých hlášek". když se nad tím zamyslíte, jsou to samé kraviny. Chvilkama mi připadalo, že si zúčastnění umělci dělají z platících diváků nemalou prdel. Co je tolik vtipného na Tölökö? Nemyslím si, že právě tohle by měla být česká "klasika".

Dodatečné informace

Původní název:
Tajemný hrad v Karpatech (více)
  • Tajemství hradu v Karpatech
  • Československo Tajemný hrad v Karpatech
  • Československo The Mysterious Castle in the Carpathians
Premiéra v ČR:
1. 10. 1981
Distributor:
TV Prima
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch