Where Have All the People Gone?

52%
Where Have All the People Gone?
Where Have All the People Gone?
Otec se synem a dcerou (oba mezi 17 - 22 lety) se vydají do hor do jeskyně hledat zkameněliny. Během jejich pobytu v jeskyni se stane zvláštní věc, celá obloha se na několik vteřin oslnivě rozzáří. Kamarád, který zůstal před jeskyní, po pár hodinách umírá na ozáření a z jeho mrtvoly zbude jenom hromádka bílého prachu. Hned se vydávají domů zjistit, co se stalo. Všude nacházejí prázdné ulice, domy i auta. Někteří lidé ale z neznámého důvodu přežili. Proto mají stále naději, že jejich matka a manželka bude v pořádku.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
7
Postapokalyptický snímek ze 70. let svým nízkým rozpočtem plně odpovídá televizní produkci. Námět o dění po nějaké záhadné a smrtící události se používal skutečně vcelku hodně a nejinak je tomu i dnes. Máme tu motiv o přežití, zmínku o atomovém výbuchu a radiaci, výpadek elektřiny a typický naivní optimismus. Lidé se tu změnili v bílý prášek a zůstalo po nich jen oblečení. Málokdo bude vědět, že tento motiv se objevil už v roce 1968 v epizodě ´Sláva Omegy´ v televizním seriálu ´Star Trek´. Snímek vůbec cituje mnoho motivů ze starších sci-fi filmů, ale vlivem nedostupnosti na českém trhu něco takového dnes bude málokomu něco říkat. Důvěryhodný příběh je sice jednoduchý, avšak velmi účinný. Scénář je napsán stylově bez nutnosti vymýšlet speciální efekty a na filmové zpracování postačilo minimum herců. Příběh má dobré tempo a žánrově se ničím vymyká. Televizní low-budget klasika, která se ani dnes nemá za co stydět. Sice může samotný konec připadat podivně, ale to je jen tvůrčí úmysl ponechávající myšlenku na divákovi.
pitryx
pitryx
1 262 bodů
3
Naštěstí jsem tušil do čeho lezu, takže jsem si nachystal práci a udělal jsem toho dost. Jedno oko na sledování tohoto nudného paskvilu naprosto stačilo. Přesto musím uznat, že to nebylo úplně k ničemu, ale že přece jen se to dalo přežít.

Dodatečné informace

Původní název:
Where Have All the People Gone? (více)
  • USA Where Have All the People Gone?
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění