Přítelkyně pana ministra

72%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 023 bodů
6.5
Dnes již legendární romantická komedie s notoricky známou písní, kterou zpívá Oldřich Nový. Jinak se jedná o klasickou veselohru opět založenou na jisté záměně, či překroucení reality a na základě toho se rozvíjí romantický příběh.... Klasika... 65%.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 015 bodů
7.5
Příjemná komedie, stojící na hereckých výkonech Oldřicha Nového a Adiny Mandlové. Vyzdvihla bych i výkon maminky Zdeňky Baldové, která vždy hraje mile. Typická protektorátní komedie, kdy lidé byli šťastni, že mohou na chvíli v kině zapomenout na tíživou protektorátní atmosféru. K tomu dopomáhala i hudba. Diváci šli z kina a prozpěvovali si "Když u některé z žen zřím oči tmavohnědé...".
kawa
3 388 bodů
7.5
Komedie, která už od začátku ukazuje jak skončí, i přesto je to stále příjemná oddechová záležitost.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
9.5
U všech prvorepublikových filmů můžeme vidět už od začátku jasné indicie, jak film asi dopadne. I tentokrát se jedná o pohádku pro dospělé se šťastným koncem v hlavních rolích s Adinou Mandlovou a Oldřichem Novým. Kéž by i dnešní filmy byly takto jednoduché a přitom natolik zábavné.
AngeGardien
AngeGardien
239 bodů
10
Aneb i pomluvy mohou být k užitku, jen je třeba je umět využít. Kolikrát nám život přihraje do cesty náhody, které když chytíme za pačesy, můžeme dojít klidně svého štěstí. Jinými slovy, krásná romantická komedie, kde pomluva život neničí, ale zachrání.