Přítelkyně pana ministra

72%
Přítelkyně pana ministra
Hlavní postavou úsměvného příběhu je obyčejná písařka Julinka Svobodová, která pracuje pro zavedenou obchodní firmu Hrubý a syn a bydlí v podnájmu u švadleny paní Pokorné. Je sice chudá a občas se jí podaří opozdit, ale zato je stále veselá a příjemná. Ovšem stačí nepatrná náhoda a vše se změní. To když se jednou sveze výtahem s ministrem obchodu, Dr. Horákem, který shodou náhod bydlí ve stejném domě. Paní Pokorná totiž v dobré víře zvídavé paní domácí naznačí, že Julinka je přítelkyní pana ministra. Od upovídané ženy se nevinná pomluva šíří jako stepní požár a kupodivu dívce ve všech ohledech pomůže... (oficiální text distributora)



Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
Dnes již legendární romantická komedie s notoricky známou písní, kterou zpívá Oldřich Nový. Jinak se jedná o klasickou veselohru opět založenou na jisté záměně, či překroucení reality a na základě toho se rozvíjí romantický příběh.... Klasika... 65%.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7.5
Příjemná komedie, stojící na hereckých výkonech Oldřicha Nového a Adiny Mandlové. Vyzdvihla bych i výkon maminky Zdeňky Baldové, která vždy hraje mile. Typická protektorátní komedie, kdy lidé byli šťastni, že mohou na chvíli v kině zapomenout na tíživou protektorátní atmosféru. K tomu dopomáhala i hudba. Diváci šli z kina a prozpěvovali si "Když u některé z žen zřím oči tmavohnědé...".
kawa
3 388 bodů
7.5
Komedie, která už od začátku ukazuje jak skončí, i přesto je to stále příjemná oddechová záležitost.


Dodatečné informace

Původní název:
Přítelkyně pana ministra (více)
  • Československo Přítelkyně pana ministra
  • Československo Die Freudin des Herrn Ministers
  • Československo The Minister's Girlfriend
Premiéra v ČR:
22. 3. 1940
Distributor:
Bromfilm
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Přítelkyně pana ministra je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch