Podvedená

61%
Podvedená
Plakát traileru

Adrienne Saundersová je umělecká historička, jejíž život nabírá dramatické obrátky po fiktivní smrti svého manžela Jacka Saunderse. Nic netušící ženu upozorní pojišťovací agent na fakt, že manželova pojistka nebyla platná, i když muž s tímto jménem zemřel před několika lety při letecké katastrofě. Adrienne začne pátraní po skutečné identitě svého manžela a šokujíc zjišťuje, že její milující manžel nejenže nebyl tím za koho ho považovala, ale navíc zjistí, že žije.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
10
Víte koho si berete? I tak by mohl znít podtitul tajemného thrilleru o manželovi, který není tím, čím se zpočátku zdá. Atmosférou jakoby vypadl z ruky legendárního mistra hrůzy Alfreda Hitchcocka. Bez lekaček, bez nucených akčních scén. Nikam se nespěchá, vše plyne pozvolně a zcela nečekaně nechává šokující fakta vyplouvat na povrch. Hrůza se nechává vygradovat až na samou hranici. Závěrečná scéna v šachtě výtahu je vyvrcholením veškerého napětí. Vskutku málo takových filmů.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Úžasně napínavý film, de facto horror, posledních 20 minut v šachtě jsem snad vůbec nedýchala! Výborný scénář, hudba, režie, Goldie Hawn. Napětí od začátku do konce. John Heard se do této role hodil nadmíru!

Dodatečné informace

Původní název:
Deceived (více)
  • USA Podvedená
  • USA Deceived
  • USA Oklamaná
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění