Nebezpečné známosti

77%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 978 bodů
7
Když srovnám s Valmontem, tak je to dosti podobná kvalita. Děj je opět trošku roztahaný, zde je tempo neměnné a chvílemi až ukolébává. Moc dobrá výprava a skvělý výkon Johna Malkoviche. Film je celkově skvěle obsazený a každý z herců pomáhá filmu svým kvalitním výkonem. Lehchtivé zhýralé šlechtické pletichářské drama.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
6
Pro mě jsou Nebezpečné známosti až za Formanovým Valmontem. Tváří se sice cyničtěji a hlouběji, ale nemyslím si, že je to pravda. Forman zvolil uvolněnější tón, takže na pohled působí měkčeji, ve skutečnosti ale právě ta uvolněnost vypráví o zkaženosti doby víc než nekonečná nepříjemná křeč, kdy nevěřím, že by ti lidé takto chtěli žít - mnohem víc jsem chápal zahálku a požitkářství Formanových postav. Frears navíc dlouze zabředá v jednotlivostech, a pak se musí násilně nutit do několika velmi nefunkčních dějových zkratek.
Fingon
16 886 bodů
10
Tenhle film miluju, Malkovich, Glenn Close, Keanu Reeves, Uma Thurmanová... Dle mého nejlepší adaptace De Laclose.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Viděl jsem tři verze tohoto zajímavého příběhu o zkažených lidech a musím říct, že kdyby Forman měl k dispozici tento ansámbl, tak měl lepší film on. Nebezpečné známosti by zase potřebovali lepšího režiséra. Netvrdím, že je to špatné, ale místy jsem se i nudil, každopádně herci jsou bravurní a Malkovich nemá chybu. Glenn Close je tu rozhodně na Oskara. Nakonec se až na podruhé ukázalo, že film hodně shazoval český dabing. V originále výrazně lepší. A Michelle Pfeiffer! Však víte co.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Film Johna Malkoviche, skupinky kostymérů a až potom Stephena Frearse. Erotické napětí a dobovost z příběhu místy přímo sálá, ale emocionálně je vyprávění přesto většinou chladné... Pokud ale nevíte, kdo je nějaký Valmont, tenhle snímek je pro vás tou správnou a nejdůvěrnější seznamkou.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 012 bodů
5
Nechápu, proč se některé filmy točí neustále znovu a znovu, i když už zfilmované byly! Sem tam hluchá pasáž (zejména v první polovině), historické intriky, které zavánějí červenou knihovnou. Nudný děj, otřesné obsazení. Osobně si myslím, že se "Nebezpečným známostem" (ať už v jakémkoliv provedení) věnuje víc pozornosti, než si zaslouží.